Ubijen Nenad Opačić, vođa „veterničke grupe“

Pratite nasTelegramOdyssey
Vođa „veterničke grupe“ Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su sinoć u Novom Sadu, rečeno je u Policijskoj upravi u tom gradu, prenose mediji.

Opačić i njegova supruga ubijeni su između 0.00 i 0.15, a prema informacijama iz novosadske policije, odmah nakon ubistva policija je blokirala grad.

Nenad Opačić postao je poznat javnosti kada je osuđen na dugogdišnju zatvorsku kaznu kao jedan od vodećih ljudi organizacije Firma, koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge.

Opačić je uhapšen u akciji „Sablja 2003. godine.    

Presudom je potvrđeno da se kao šef „veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik „zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.    

Načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković izjavio je da, u interesu istrage, druge detalje ovog događaja trenutno ne može izneti u javnost.

„Ubistvo je počinjeno od strane zasad neidentifikovanog lica ili više njih, a svi potencijali policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca, izjavio je Radaković.

Ubijeni vođa „veterničkog klana Nenad Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.    

Kako je danas rečeno agenciji Beta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na „posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove.

Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovici trebalo da se vrati 6. marta.

U Upravi je rečeno da je Opačiću ostalo još tri godine zatvora, jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine.

Opačić je, kako su ranije pisali mediji, zbog dobrog vladanja tokom vikenda izlazio iz zatvora bez policijske pratnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala