Uspešno ste se registrovali!
Molimo vas, ulogujte se putem linka koji vam je poslat na

Mirović hoće na čelo vlade Vojvodine

Pratite nas
Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović rekao je da je spreman za mesto predsednika vlade Vojvodine, ali da će o tome odlučivati stranka, dodajući da je Bojan Pajtić iskusan i snažan protivnik, prenosi Tanjug.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović, rekao je da je spreman za mesto predsednika vlade Vojvodine, ali da će o tome odlučivati stranka, dodajući da je Bojan Pajtić iskusan i snažan protivnik.

„Spreman sam za mesto predsednika vlade Vojvodine, ali o tome će odlučivati stranka. Prvo treba skočiti, pa reći hop… Prvo treba pobediti Pajtića, on je iskusan i snažan protivnik“, rekao je juče Mirović u „Prešingu“ na TV N1.

Kada je reč o pokrajinskim izborima, Mirović je rekao i da SNS nije zadovoljan partnerima u Novom Sadu, ocenivši da je Demokratska stranka u Vojvodini potpuno izgubila legitimitet.

„Već ulazimo u izbornu godinu, pravo pitanje je zašto pokrajinska vlada ne želi da odgovori na naš poziv za dijalog oko izbora u decembru, samo četiri meseca pre zakonskog roka“, rekao je Mirović.

Ocenivši da je DS u Vojvodini izgubio legitimitet, Mirović je dodao da je ta stranka na svim izborima poražena i da je SNS očekivao  minimum političke korektnosti.

„Na svim izborima su poraženi, i očekivali smo minimum političke korektnosti. Nismo mi posebno vezani za decembar, ali smo pozvali na dijalog, i niko se nije odazvao iz DS. I to je nešto što zabrinjava", kazao je Mirović.

Izbori treba da donesu promenu politike, ne samo aktere i nosioce politike, naglasio je on.

Kad je reč o nedavnim verbalnim sukobima sa liderom DS Bojanom Pajtićem, Mirović je napomenuo da se izvinio, da je do toga došlo jer je Pajtić govorio neistine i objavio kako on ide okolo, po parlamentu Vojvodine, i nudi novac poslanicima da predu u SNS.

„Nije nam Pajtić politički neprijatelj, nego politički protivnik“, rekao je Mirović.

Na pitanje o izmenama Ustava, Mirović je odgovorio da je već formirana akciona grupa od predstavnika svih parlamentarnih stranaka u Skupštini, koja će „razmatrati promenu izbornog sistema, broja poslanika, pa i promene Ustava, koja bi mogla da se dogodi za godinu ili dve“.

Na konstataciju da se u javnosti spekuliše da promena Ustava ide ka ukidanju odredbi vezanih za Kosovo i status Vojvodine, Mirović je rekao:

„Ne predstavljam stranku koja bi u najcrnjim svojim morama mogla da dozvoli priznanje Kosova. Promene Ustava ticaće se podizanja nivoa efikasnosti političkog sistema, promene izbornog sistema… Potrebni su manji troškovi, a veća efikasnost, brže donošenje odluka, zastupljenost svih delova zemlje i jedna snažnija, autoritarnija skupština".

Na pitanje da li će biti održan miting u Novom Sadu, Mirović je odgovorio da je SNS bliži odluci da od njega odustane, kada je video „kakav je miting političke konkurencije“.  

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala