Uspešno ste se registrovali!
Molimo vas, ulogujte se putem linka koji vam je poslat na

Angela Merkel rasplakala devojčicu iz Palestine (video)

© Foto/screenshotAngela Merkel rasplakala devojčicu iz Palestine
Angela Merkel rasplakala devojčicu iz Palestine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devojčica iz Palestine iznenadila je nemačku kancelarku Angelu Merkel kada ju je suočila sa činjenicom da se njena porodica našla pred deportacijom iz Nemačke. Kada se devojčica rasplakala, Merkelova joj je prišla i utešila je rečima: „Super si to odradila“.

Potez Angele Merkel naišao je na veliku osudu na društvenim mrežama.

„Lepo ste pred kamerama objasnili devojčici kako se njena sudbina vas ne tiče — to je sramotno“, glasi jedan od komentara, a na kraju se oglasila i PR služba nemačke kancelarke rečima da je devojčica plakala jer je bila uzrujana.

„Teško je videti kako drugi ljudi mogu uživati u životu, a ti u isto vreme ne možeš uživati s njima“, rekla je devojčica Merkelovoj i objasnila joj da se nada da će moći da studira u Nemačkoj i da će biti slomljena ako bude morala da ode.

Naime, ona je tokom pohađanja nemačke osnovne škole tečno naučila nemački i engleski jezik. Njena porodica je sada u problemima jer njen otac ne može da radi s privremenom dozvolom za boravak u Nemačkoj gde se nalaze već poslednje četiri godine. U ovu zemlju su došli iz izbegličkog kampa u Libanu.

„Imam ciljeve kao i svi drugi. Učenje je za mene želja i cilj koji bih volela da dostignem“, rekla je.

Merkelova, koja nije očekivala kasniju reakciju devojčice je započela svoj odgovor rečima: „Razumem da je politika nekada teška…“

A onda je nastavila s objašnjavanjem politike Nemačke prema izbeglicama.

„Razumem te, ali iako je to teško u situaciji poput ove, govorim iz pozicije osobe koja se bavi visokom politikom. Ti ovde stojiš preda mnom i jedno si simpatično biće, ali znaš i sama da u palestinskim izbegličkim kampovima ima stotine i stotine drugih poput tebe i ako kažemo da svi možete doći, pa i oni iz Afrike, to jednostavno nije ostvarivo. Jedno što možemo je da se nadamo da se neće dugo čekati na rešenje, ali neki će morati da se vrate“, rekla je Angela.

Devojčica je najednom počela da plače, a onda joj je Merkelova prišla i utešila ju je rečima:

„Super si to odradila“, misleći na njenu aktivnost u raspravi.

Voditelj je prekinuo kancelarku rečima da devojčica ne plače zbog toga već situacije u kojoj se nalazi, a ona mu je odgovorila da je svesna toga i da želi da je uteši. 

Merkelova je istakla da shvata koliko joj je teško, ali da je dobro postupila u ime drugih i pokazala u kakvoj se teškoj situaciji neki mogu naći.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala