„Svet sa Sputnjikom“ — Pavlović: Šta će Evropskoj uniji NATO

© SputnikEmisija "Svet sa Sputnjikom"
Emisija Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Šta će Evropskoj uniji NATO? Njih niko ne ugrožava, ni Rusija, ni Kina, niko. To je izmišljena priča da je Evropi potreban vojni savez da je brani od nekoga, izjavio je Branko Pavlović u emisiji „Svet sa Sputnjikom“, koju zajedno pripremaju Radio Sputnjik i Radio Novosti i koju možete slušati na talasima Radija Novosti svake srede od 17.00 časova.

Gosti emisije bili su Dejan Mirović, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta iz Prištine sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, advokat Branko Pavlović, Aleksandar Senić, šef Odbora za evrointegracije u Skupštini Srbije i dr Neven Cvetićanin, naučni saradnik u Institutu društvenih nauka.

„Nemačku ne interesuje nikakav drugi koncept Evropske unije od onog u kojem ona ima lidersku poziciju. Evropska unija kakvu znamo u narednih par godina sigurno neće postojati. Ona će ili biti nemačka Evropska unija, ona će se raspasti, ili, što je najmanje verovatno, ona će se demokratizovati“, rekao je Branko Pavlović u emisiji „Svet sa Sputnjikom“. 

„Preterana su katastrofična predviđanja o raspadu Evropske unije, odnosno predviđanja da je ovo početak kraja Evropske unije, ali će Evropska unija definitivno morati da se redefiniše i da iznedri nove lidere koji će imati fleksibilan odnos prema Rusiji i različit ekonomski koncept, koji će doneti nešto novo“, izjavio je Neven Cvetićanin u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govoreći o budućnosti Evropske unije.

„Šta će Evropskoj uniji NATO? Njih niko ne ugrožava, ni Rusija, ni Kina, niko. To je izmišljena priča da je Evropi potreban taj vojni savez da je brani od nekoga. To su besmislice“, kazao je Branko Pavlović u emisiji „Svet sa Sputnjikom“.  

„Nije istina da Nemačka od Srbije traži priznanje Kosova i moje kolege iz Bundestaga su mi sinoć rekle da u poglavlju 35 pregovora takvog zahteva nema. Nemačka traži poštovanje međunarodnih obaveza koje je Srbija preuzela potpisivanjem Briselskog sporazuma“, izjavio je Aleksandar Senić u emisiji „Svet sa Sputnjikom“.

„Svakom neutralnom posmatraču je bilo jasno da će nakon potpisivanja Briselskog sporazuma uslediti samo novi i novi zahtevi Srbiji za ulazak u Evropsku Uniju, rekao je Dejan Mirović u emisiji „Svet sa Sputnjikom

„Briselskim sporazumom Srbija se odrekla Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i mogućnosti da povrati svoju državnost na Kosovu i Metohiji“, kazao je Aleksandar Senić u emisiji „Svet sa Sputnjikom“.

„U sramnom Briselskom sporazumu piše da Srbija neće postavljati prepreke na putu takozvanog Kosova ka Evropskoj uniji“, rekao je Dejan Mirović u emisiji „Svet sa Sputnjikom“. 

Emisiju „Svet sa Sputnjikom“ možete sutra poslušati na našem sajtu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala