Vučić: Niko ne može da predvidi ko će preći granicu

© Tanjug / TANJA VALICPremijer Aleksandar Vučić (l) sa migrantima u Preševu
Premijer Aleksandar Vučić (l) sa migrantima u Preševu - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Niko ne može da predvidi ko će preći granicu, poručio je Vučić, misleći na izbeglice koje svakodnevno prelaze srpsku granicu na putu ka zemljama Evropske unije.

On je tako odgovorio na pitanje novinarke da li može da se predvidi ko će preći granicu i da li među izbeglicama ima i terorista.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Srbija spremna za sve scenarije, čeka se odluka Nemačke

„Kontrolišemo ljude. Mi ne možemo znati da li je pasoš koji nam pokažu falsifikovan ili ne. Oni čak ne moraju ni da nam ga pokažu“, rekao je Vučić i dodao da se izbeglice registruju, da im se uzimaju otisci prstiju i šaka.

On je dodao i da građani Srbije ne moraju da brinu zbog terorističkih napada jer će država učiniti sve kako bi se osećali sigurno i bezbedno, i najavio za subotu zajedničku vežbu srpskih oružanih snaga.

„Preduzete su vanredne mere, koje ćemo preduzimati i dalje“, rekao je Vučić.

On je najavio veliku združenu vežbu svih oružanih snaga Srbije koje će, kako je rekao, pokazati našim građanima da je država odlučna u borbi protiv terorizma.

„Građani Srbije mogu uvek da se osećaju sigurno. Sve što je moguće da uradimo u tom pravcu, uradićemo. Da li je država zaštićena jer prima izbeglice? Da, zaštićena je“, poručio je Vučić.

Premijer je istakao da je izbegličke kampove obišao mnogo puta i da nije video nikakav problem.

On je poručio da je Srbija otvorena zemlja na putu ka Evropskoj uniji.

Na pitanje koliko će izbeglica Srbija moći da zbrine ukoliko se takav zahtev pojavi, Vučić je odgovorio: „Onoliko koliko budemo mogli“.

„Ionako će to da rade državni organi, a 99 odsto stanovništva to neće ni videti ni osetiti“, zaključio je Vučić.

Nećemo podizati bodljikavu žicu

Majkl Davenport - Sputnik Srbija
Davenport: U petak će se znati ko zatvara granice, a ko ne

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da Srbija neće podizati ograde i bodljikave žice na svojim granicama i da će sprovoditi kontradiverzione preglede, svuda i na svakom mestu.

„Srbija će primati i pokazivati solidarnost i humanost prema svim ovim ljudima, to će dobro govoriti o našoj zemlji, ali i tim ljudima dobro o našem narodu. To će nam se jednog dana vratiti kroz njihovu ljubav i poštovanje“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska centra za migrante u Preševu sa visokim komesarom UN Antonijom Guterešom.

Podvukao je da će se na granicama sprovoditi i da se sprovode kontradiverzioni pregledi kako bi se obezbedila bezbednost svih građana Srbije.

On je zahvalio Guterešu na poseti Srbiji i dodao da će naša zemlja nastaviti da brine o izbeglicama jer su „u 99,99 odsto slučajeva to dobri ljudi, proterani sa ognjišta, naterani da napuste zemlju zbog terorizma i raznih drugih razloga“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala