Privremeno suspendovan komandant SAJ Crne Gore

Pratite nasTelegram
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović privremeno je danas suspendovao sa posla komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Radosava Lješkovića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

„Komandant Specijalne antiterorističke jedinice se privremeno udaljava sa rada zato što je protiv imenovanog od strane Osnovnog suda u Podgorici, po optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva, pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela pomoći izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela“, navodi se u saopštenju MUP-a, prenosi RTCG.

Zastava Crne Gore i NATO-a - Sputnik Srbija
Brisel budno prati dešavanja u Crnoj Gori

Dodaje se da se za vreme privremenog udaljavanja sa rada iz Uprave policije, Lješkoviću oduzimaju službena legitimacija i oružje koji su mu povereni za vršenje poslova.

„Privremeno udaljenje sa rada će trajati do okončanja krivičnog postupka“, dodaje se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno iz MUP-a Crne Gore, rešenje je doneto shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima kojim je propisano da će policijski službenik biti privremeno udaljen sa rada ako je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela sa elementima korupcije ili krivičnog dela učinjenog na radu ili u vezi sa radom, i trajaće do okončanja krivičnog postupka.

U saopštenju MUP-a se dodaje da je Danilović potpisao rešenje nakon što je direktor Uprave policije Slavko Stojanović podneo obrazloženi predlog za donošenje rešenja o privremenom udaljenju i nakon što je sproveden zakonom predviđen postupak koji prethodi donošenju rešenja, navodi RTCG.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala