Vučić odlazi sa čela Biroa za bezbednost

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Nišu
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Nišu - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Premijer Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, zato što ga bezbednosne službe nisu uverile da „drže konce u svojim rukama“..

Večernje novosti u izdanju od utorka navode da će Aleksandar Vučić o tom koraku narednih dana obavestiti predsednika Srbije i da je „zapanjujuće“ to što su mu bezbednosne službe od momenta otkrivanja oružja ispričale pet verzija tog slučaja, pišu „Večernje novosti“.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Ko to čuva premijera

Vučić je u Hamburgu rekao da se plaši da će državni organi teško otkriti ko su osobe koje su ostavile oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima kod Beograda.

„Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto“, rekao je Vučić i dodao da slučaj izgleda komplikovano da bi bio lako rešen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su veštačenjem oružja i municije pronađenih u blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda identifikovani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe.

Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji, kao i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje, a da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu u Jajincima samo da bi ga tu odložio.

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci sa oružjem: raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala