Kontakt s vanzemaljcima briše život na Zemlji

© Foto : PixabayVanzemaljci
Vanzemaljci - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Čovečanstvo u potrazi za životom u svemiru na raspolaganju ima sve moćnije alate, ali pojedini naučnici upozoravaju da bi takođe trebalo da budemo oprezni u vezi sa onim što želimo da otkrijemo.
Vanzemaljci ilustracija - Sputnik Srbija
Vanzemaljci su svuda oko nas

Lusijana Valkovic, astrofizičarka iz Planetarijuma Adler u Čikagu, izjavila je za En-Bi-Si da bi kontakt s vanzemaljcima mogao da bude poguban za ljudsku vrstu. Ako budemo aktivno slali poruke i privlačili pažnju naprednijih civilizacija, tada je sasvim moguće da će neka od njih nužno morati da ima naše interese u vidu, smatra Adler.

Dodala je da bi to moglo da označi kraj čovečanstva na Zemlji, ali s druge strane, i veliki broj koristi poput poboljšanja života na našoj planeti.

„Ključno je to što nikako ne možemo da znamo šta će se dogoditi“, rekla je Adler.

Slavni fizičar Stiven Hoking je više puta upozoravao da igramo opasnu igru pokušavajući da ostvarimo kontakt sa ’malim zelenima‘. Ako postanu svesni našeg postojanja, vrlo je verovatno da bi želeli da osvoje i kolonizuju naš svet, rekao je fizičar, koji je to uporedio s dolaskom Kristifora Kolumba u Ameriku i posledicama za stanovništvo koje je tamo živelo.

Džil Terter, saosnivačica SETI instituta, uverena je u sasvim drugačiji ishod. Ona uverava da će vanzemaljci koji su proputovali dobar deo galaksije biti dovoljno razvijeni da budu prijateljski raspoloženi prema nama. Ona smatra da jednostavno nema smisla da civilizacija koja je toliko starija od nas i dalje ima tehnologiju fokusiranu na rat.

Ipak, Set Šostak, koji takođe radi u potrazi za vanzemaljcima, ističe da bi svaki naš odgovor vanzemaljcima izgledao kao da neandertalci imaju plan u slučaju napada vojnog vazduhoplovstva.  

 

Izvor: 24 sata 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala