Iz Haga stiglo pismo nepoznate sadržine: I šta sad?

© AP Photo / Amel EmricDragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović,
Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić obavešten je da je pismo iz Međunarodnog suda pravde u Hagu stiglo u Ambasadu BiH, ali je zbog nepoverenja u ambasadora Mirsadu Čolaković tražio da se pismo ne otvara i da se dostavi redovnim putem, rekla je Marija Milić, savetnik za medije predsedavajućeg Ivanića.

Milićeva je dodala da će Ivanić videti sadržaj pisma tek kada dođe redovnim putem.

Ona je rekla da pretpostavlja da je reč upravo o onome što je Ivanić najavljivao — da će Hag tražiti stav Predsedništva BiH da li je Sakib Softić legitiman da predstavlja BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Ivanić najavio novo pismo Hagu

Na pitanje da li su druga dva člana Predsedništva — Bakir Izetbegović i Dragan Čović dobila pismo, Milićeva je rekla — "to morate da pitate njih".

Irham Čečo, savetnik za medije bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, nije mogao potvrditi da li je Izetbegović dobio pismo od Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović potvrdio je za Avaz da je Međunarodni sud pravde u Hagu uputio pisma na adrese trojice članova Predsedništva, ali da ona još uvijek nisu stigla.

Trebaju doći službenom diplomatskom poštom",  rekao je Čović.

Na pitanje da li je upoznat sa sadržajem, Čović je rekao da ima nagoveštaja, ali da pisma "još niko nije vidio".

"Lično mislim da će tražiti izjašnjavanje svakog člana Predsjedništva BiH o zahtjevu za reviziju presude. Mislim da je to, ali ne možemo reći dok to ne dođe i fizički",  rekao je Čović.

Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Izetbegović: Spreman sam da povučem prvi potez ka normalizaciji

Međunarodni sud pravde u Hagu uputio je na adrese trojice članova Predsedništva BiH pisma o nepoznatom sadržaju, a pretpostavlja se da je reč o tome da Hag traži stav Predsedništva BiH da li je Sakib Softić legitiman da predstavlja BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić zakazao je sednicu Predsedništva 23. februara, ali je ona prekinuta nakon što su je napustili prvo bošnjački član Bakir Izetbegović, a potom i hrvatski Dragan Čović.

Bivši agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakib Softić predao je aplikaciju za reviziju presude protiv Srbije, koju je inicirao bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je za Srnu da su u petak u Ambasadu BiH stigla pisma Međunarodnog suda pravde u Hagu za tri člana Predsedništva BiH, te da će u najkraćem roku biti prosleđena u Predsedništvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala