Vulin: Nisam bio Miloševićev prijatelj

© Tanjug / JAROSLAV PAPAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Lider Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin položio je u Požarevcu venac na grob bivšeg predsednika SR Jugoslavije i predsednika Srbije Slobodana Miloševića.
Milutin Mrkonjić na grobu Slobodana Miloševića - Sputnik Srbija
Mrkonjić: Milošević je naš najveći državnik

On je novinarima rekao da je na grobu Miloševića da iskaže poštovanje prema čoveku koga je Srbija dva puta izabrala na neposrednim izborima za predsednika i koji je bio i predsednik SR Jugoslavije.

„Nisam bio ni najbliži ni najvažniji saradnik Miloševića, ni njegov najbliži prijatelj, ali jesam bio njegov saborac, poštovalac onoga što je radio. Oni koji se sada prave da su živeli u neko drugo vreme, to je njihovo pravo i neka ih. Ja sam bio čovek koji se zajedno sa njim borio za neke vrednije i važnije ideale i dok sam ja živ biće tako“, rekao je Vulin.

On kaže da nisu napadali Srbiju zbog Slobodana Miloševića, već su napadali Slobodana Miloševića zbog Srbije.

„Njegova politika slobodne Srbije, Srbije koja je vodila računa o sebi, svom Ustavu, svojim zakonima, Srbije koja se borila za to da bude na Kosovu i Metohiji i Srbije koju mi danas želimo. Milošević nije vodio politiku sukoba sa svetom, već su mnoge zemlje u svetu vodile politiku sukoba sa Srbijom“, poručio je Vulin.

Kako je naveo, niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije i nasilje na Kosovu i Metohiji bilo opravdano i niko ne može da kaže da je pljačkaška privatizacija, sve ono što je došlo posle 2000. godine bilo opravdano i željeno od strane Srbije.

Vulin kaže da je Slobodan Milošević svojim životom i svojom smrću zaslužio i ljubav, naklonost i sećanje Srbije.

„Svih ovih godina nakon njegove smrti mi se i dalje pitamo šta se desilo u Haškom tribunalu, mi i dalje ne znamo zašto je umro, kako je umro, ne znamo šta se to desilo da je posle 2000. godine Slobodan Milošević bio kidnapovan i na taj način najavio smrt pravne države, pljačkašku privatizaciju, sve ono što se Srbiji nažalost posle petooktobarskog nasilja i desilo“, kaže Vulin.

Slobodan Milošević je, navodi Vulin, bio predsednik Srbije voljom naroda, a ne voljom ambasadora.

„Mi se borimo danas samo za to da Srbijom vladaju Srbi, da Srbijom vlada Srbija, da Srbijom vladaju građani Srbije, a ne ambasadori“, poručio je Vulin.

Prethodno su poštu Miloševiću odali predstavnici SPS-a na čelu sa Nikolom Šainovićem.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala