Nikolić Mihajlovićevoj: Nisam odustao od kanala Morava—Vardar, imam podršku Kine

Pratite nasTelegramOdyssey
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić razgovarali su o infrastrukturnim projektima koje Srbija sprovodi sa kineskim i ruskim kompanijama, a Nikolić je istakao da će Vladi Srbije brzo dostaviti novu studiju izvodljivosti projekta izgradnje kanala Morava—Vardar.

Navodeći da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kojim rukovodi Mihajlovićeva, ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom, Nikolić je rekao da želi da timski radom, to ministarstvo i Nacionalni savet dođu do više poslova.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevine, Nikolić je ponudio da „svoje dobre kontakte u Kini i Rusiji stavi u službu obezbeđivanja novih poslova“.

Panamski kanal - Sputnik Srbija
Kanal do Soluna — bez Kineza samo san

Nikolić je, u razgovoru sa Mihajlovićevom, koja je članica Nacionalnog saveta, rekao i da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava—Vardar, do grčke luke Solun.

On je, kako se navodi, istakao da ima podršku Kine za taj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka i dodao da će na tome raditi da zvaničnicima u Skoplju i Atini.

Mihajlović je prenela Nikoliću da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode između Kine i 16 zemlja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta „Jedan pojas, jedan put“.

Ona je dobila Nikolićevu podršku u vezi sa organizacijom Samita ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i Istočne Evrope koji bi do kraja godine bio održan u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala