Od delova Kalifornije je ostala spržena zemlja, a najgore tek dolazi

Pratite nasTelegramOdyssey
Najmanje 10 osoba stradalo je u više desetina šumskih požara koji se brzo šire vinogradskim delom savezne američke države Kalifornije, a stotine kuća je uništeno. O razmerama katastrofe najbolje govore fotografije pre i posle požara u naselju Kofi park u Santa Rosi.

© REUTERS / California Highway Patrol/Golden Gate DivisionKalifornijska vatrogasna služba saopštila je da je oko 30.000 hektara opustošeno velikim požarima, prenosi AFP. Najmanje 1.500 zgrada je uništeno, a guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i Juba.
Kalifornijska vatrogasna služba saopštila je da je oko 30.000 hektara opustošeno velikim požarima, prenosi AFP. Najmanje 1.500 zgrada je uništeno, a guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i Juba. - Sputnik Srbija
Kalifornijska vatrogasna služba saopštila je da je oko 30.000 hektara opustošeno velikim požarima, prenosi AFP. Najmanje 1.500 zgrada je uništeno, a guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i Juba.
© REUTERS / Mike BlakePodstaknuti vetrovima od 80 kilometara po satu, požari su primorali više od 20.000 osoba da se evakuišu iz okruga Napa, Sonoma i Juba.
Podstaknuti vetrovima od 80 kilometara po satu, požari su primorali više od 20.000 osoba da se evakuišu iz okruga Napa, Sonoma i Juba.  - Sputnik Srbija
Podstaknuti vetrovima od 80 kilometara po satu, požari su primorali više od 20.000 osoba da se evakuišu iz okruga Napa, Sonoma i Juba.
© AP Photo / Stephen LamSedam osoba stradalo je u okrugu Sonoma, saopštili su zvaničnici. Takođe, dve osobe su poginule u okrugu Napa, a jedna u okrugu Mendosino, navodi Bi-Bi-Si.
Sedam osoba stradalo je u okrugu Sonoma, saopštili su zvaničnici. Takođe, dve osobe su poginule u okrugu Napa, a jedna u okrugu Mendosino, navodi Bi-Bi-Si.  - Sputnik Srbija
Sedam osoba stradalo je u okrugu Sonoma, saopštili su zvaničnici. Takođe, dve osobe su poginule u okrugu Napa, a jedna u okrugu Mendosino, navodi Bi-Bi-Si.
© AP Photo / Jeff ChiuViše od 5.000 domova u Južnoj Kaliforniji evakuisano je dok vatrogasne ekipe pokušavaju da se izbore sa požarom, koji je zahvatio 6.000 hektara i uništio desetine objekata u okrugu Orandž. Oblaci dima bili su vidljivi nad Diznilendom, a zvaničnici su izdali upozorenje za kvalitet vazduh za delove okruga Los Anđelesa.
Više od 5.000 domova u Južnoj Kaliforniji evakuisano je dok vatrogasne ekipe pokušavaju da se izbore sa požarom, koji je zahvatio 6.000 hektara i uništio desetine objekata u okrugu Orandž. Oblaci dima bili su vidljivi nad Diznilendom, a zvaničnici su izdali upozorenje za kvalitet vazduh za delove okruga Los Anđelesa.  - Sputnik Srbija
Više od 5.000 domova u Južnoj Kaliforniji evakuisano je dok vatrogasne ekipe pokušavaju da se izbore sa požarom, koji je zahvatio 6.000 hektara i uništio desetine objekata u okrugu Orandž. Oblaci dima bili su vidljivi nad Diznilendom, a zvaničnici su izdali upozorenje za kvalitet vazduh za delove okruga Los Anđelesa.
© AP Photo / Ringo H.W. ChiuAP naglašava da se očekuje da će broj povređenih porasti kada pristignu informacije za sve druge oblasti pogođene požarom.
AP naglašava da se očekuje da će broj povređenih porasti kada pristignu informacije za sve druge oblasti pogođene požarom.  - Sputnik Srbija
AP naglašava da se očekuje da će broj povređenih porasti kada pristignu informacije za sve druge oblasti pogođene požarom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala