Vučić: Ova pobeda nije bila laka

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPredsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u izborni štab SNS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u izborni štab SNS - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zlista koju je predvodio na beogradskim izborima osvojila više od 45 dosto glasova, što je najbolji rezultat koji je ikada ta stranka postigla u Beogradu.

„Danas je bio dobar dan, dan kada su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i pokazali istinsko demokratsko lice zemlje, uprkos brojnim pretnjama i pritiscima da će taj proces da uruše“, rekao je Vučić. 

„Samo su na prošlim izborima Janković i Jeremić osvojili 30 odsto glasova, a sada se hvale sa 18 odsto“, rekao je Vučić. 

On je rekao da ovu pobedu nije bilo lako ostvariti, zbog prljave kampanje.

Vučić je rekao da su njegovi politički protivnici i večeras nastavili sa pretnjama i negativnom kampanjom, poručujući da će im trebati manje vremena da me pobede.

To i jeste njihov problem, istakao je, što nisu shvatili da mržnja ne dobija izbore i što su se borili protiv mene, umesto za Beograd i Beograđane.

Vučić je dodao da je bilo najmanje nepravilnosti, i da nije zabeležen nijedan zvaničan prigovor na tok i regularnost izbora.

Mnogi su pričali kako promene počinju, rekao je Vučić i dodao da ne zna na koje su promene mislili, ali su valjda očekivali da će iz politike mržnje nešto biti drugačije u Beogradu, Sevojnu, Boru, Aranđelovcu. 

U Sevojnu je lista broj 1. Aleksandar Vučić osvojila 62,02 odsto glasova, rekao je i dodao da su to konačni rezultati.

Bor, nedostaje jedno biračko mesto, 60.03 odsto glasova za SNS.

Aranđelovac, nedostaje još nekoliko biračkih mesta, 59 odsto glasova.

Što se Beograda tiče, mi smo prebrojali 85 odsto glasačkih listića, i osvojili smo više od 45 odsto glasova, što je naš najbolji rezultat ikada postignut u Beogradu, primetio je Vučić.

„Hoću da zahvalim Beograđanima koji su pokazali da više poštuju rezultate rada od kampanje mržnje. Hvala građanima koji poštuju rad, što su pokazali da je najbolja kampanja ono što ostavljamo iza sebe“, rekao je lider SNS.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala