Si-En-En preporučuje Srbiju: Dorćol, netaknuta divljina, selo i noćni život

Pratite nasTelegram
Si-En-En Travel preporučio je američkim turistima 11 destinacija u Srbiji, od kojih su neke, kako je objašnjeno, namenjene poklonicima noćnog života, a druge ljubiteljima netaknute prirode.

Beograd je opisan kao „dinamična prestonica, koja leži na ušću Save i Dunava“.

Posebno je pohvaljen zbog noćnog života, a kao interesantna mesta navedeni su Knez Mihailova, Skadarlija i Dorćol.

Turistima u Srbiji Si-En-En predlaže da posete i Zemun, koji su istakli zbog velikog broja restorana kraj vode, kao i zbog kule Gardoš.

Brdo Holivud - Sputnik Srbija
Srbija kao Holivud na Balkanu

„Srpsku Atinu“, kako je Novi Sad nazvan u tekstu, Si-En-En opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg slobode, gradsku skupštinu i rimsku katoličku katedralu.

Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture, koja, kako se navodi u tekstu, izgleda „kao iz bajke“. Za primere ove arhitekture Si-En-En izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.

Za ljubitelje prirode, Si-En-En izdvaja nacionalne parkove Kopaonik i Taru — Kopaonik kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.

Fruška Gora izdvojena je kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.

„Jedinstveni prirodni fenomen“, Đavolja Varoš, takođe se našla na listi interesantnih destinacija.

Na listi se nalazi i Drvengrad na Zlatiboru, opisan kao „ekscentrično etno-selo urađeno u stilu 19. veka“ i Šarganska osmica, „čudo inženjerstva iz 1925. godine“.

Jedini manastir koji se našao na listi je Studenica, koji je inače i na Uneskovoj listi svetske baštine. Si-En-En preporučuje boravak u jednostavnim sobama manastirske gostionice.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala