Skot fokusiran na dan volonterizma, ne želi da se bavi „preuzimanjem severa Kosova“

© Tanjug / Dimitrije GollAmerički ambasador u Beogradu Kajl Skot
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane „znamo koga“ i da li on zna od koga, američki ambasador Kajl Skot je rekao: „Mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala.“
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Mislite li da Albanci neće krenuti da zauzmu sever Kosova?

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio da će od „drugih partnera“ koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao da „to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine“.

„EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni time i mislim da bi tako trebalo i da ostane“, naveo je Skot, koji je učestvovao u volonterskoj akciji „Naš Beograd“.

Na pitanje od kojih partner to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

„Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN“, naveo je Skot.

Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se uključi, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje.

Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane „znamo koga“ i da li on zna od koga, Skot je kazao: „Mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala.“    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala