Zašto je uklanjanje aviona trajalo toliko dugo?

Pratite nasTelegramOdyssey
Potpuna normalizacija avionskog saobraćaja na aerodromu „Nikola Tesla“ očekuje se do kraja dana. Do sada je 50 letova pomereno, piše B 92.

Najveći problem je sa osam preusmerenih letova, od koji je četiri „Er Srbije“. Jedan od njih je i let iz Njujorka, koji je preusmeren na Zagreb. Očekuje se, kako saznaje TV Prva, da i on uskoro sleti na beogradski aerodrom, a put ka SAD će, umesto u 12.30, nastaviti sa zakašnjenjem od bar četiri sata.

Aerodrom Nikola Tesla - Sputnik Srbija
Avion izguran, pista nije oštećena, aerodrom otvoren za saobraćaj

Petar Vojinović iz portala „Tango siks“ kaže za TV Prva da je prema saznanjima tog portala, avion „Idžipt er“, koji je jutros ostao na pisti beogradskog aerodroma i tako odložio sve letove, imao tehničkih problema još kada je poleteo iz Sudana.

„Bilo je predviđeno da se na njemu obave neki radovi u Kairu, a da li su oni odrađeni, ne znam. Odatle je taj avion krenuo ka Beogradu da preuzme putnike“, kaže Vojinović.

Prema njegovim rečima, prilikom sletanja došlo je najverovatnije do grešeke pilota, koji je izgubio blag pravac sletanja i pokušao da „isparira“ desnim točkom, s kojim je kočio. Na kraju se dogodilo da su mu gume eksplodirale, laički rečeno, objašnjava on.

Na pitanje da li je zaista bilo potrebno nekoliko sati kako bi se taj avion uklonio s piste, on kaže da je reč o veoma osetljivoj proceduri. Prema njegovim rečima, beogradski aerodrom ima modernu opremu za uklanjanje letelica s piste, pa i u slučajevima najteže havarije, ali napominje da je ovde bilo reči o ispravnom avionu.

„Njemu su eksplodirale gume i s njim se moralo oprezno rukovati jer je avion ispravan“, objašnjava Vojinović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala