Dačić u akciji ispisivanja „Kosovo je Srbija“ na novčanicama

Pratite nasTelegram
Najnoviji izazov na društvenim mrežama, u koji se uključio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, jeste da napišete na novčanici od jednog dolara ili pet evra reči „Kosovo je Srbija“, piše „Blic“.

Na pitanje kako je čuo za ovu akciju, Dačić je kazao da su ga organizatori pozvali da se priključi.

„Pozvali su me da se priključim akciji koja se vodi na društvenim mrežama. Nisam imao strani novac, a ti koji su me zamolili dali su mi 100 dolara da na njima napišem, što sam i uradio — na ćirilici i potpisao sam se“, rekao je Dačić i dodao da to, inače, uvek i radi na ćirilici.

​On je napomenuo i da iako je za pisanje koristio dolare, ova akcija nema veze sa SAD, i da bi reči „Kosovo je Srbija“ napisao na novčanici svake zemlje koja tvrdi suprotno.

„To je naša državna politika, to stalno i govorim, pa što ne bih i napisao“, zaključio je ministar spoljnih poslova.

Najnoviji izazov na mrežama, inače, podrazumeva da novčanicom na kojoj ste ispisali reči „Kosovo je Srbija“ nešto kupite, te da je tako pustite u promet.

Izazov, koji je počeo pre nekoliko dana na Instagramu, dostigao je neočekivane razmere i ubrzo su pratioci počeli da se odazivaju, šaljući svoje fotografije, na kojima drže novčanice ispisane rečima „Kosovo je Srbija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala