Šojgu otkriva koji je glavni cilj rata koji vodi Zapad

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u foto-galerijuMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Zapad vodi informacioni rat sa Rusijom, u svojim nastojanjima da njome upravlja, a zatim i da potčini i ceo svet, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja da se kontroliše Rusija i, na kraju, i ceo svet“, rekao je Šojgu otvarajući konferenciju „Aktuelna pitanja informacionog suprotstavljanja“ u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2019“.

„Agresivni informacioni uticaj“ Zapada na Rusiju, po njegovom mišljenju, u vezi je sa činjenicom da je Rusija faktički povratila status drugog pola, koji je izgubljen nakon raspada SSSR-a, a koji zadržava svet u globalnoj ravnoteži.

„Sa čime je u vezi čitava ova agonija — da je tako nazovemo — koja dolazi sa Zapada? U vezi je sa rođenjem drugog pola svetskog poretka koji su, izgleda, sahranili — već su mu i spomenik napravili, vence pripremili... A onda smo iznenada odlučili da se rodi drugi pol. I evo on se rađa“, izjavio je prvi čovek Ministarstva odbrane Rusije.

Šojgu je ocenio da, za Rusiju, ovo rođenje „nije u bolovima“.

„Za nas je to stvaranje, kreativnost, energija. Mi ovaj posao radimo sa željom. Svet opet postaje multipolaran. I to se, naravno, nekome ne sviđa. Istovremeno, Zapad, još uvek, ne razume da današnji svet ne može, tek tako, da se zauzme i da se sa njim upravlja“, istakao je Sergej Šojgu.

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala