Proradili Fejsbuk, Instagram i Vocap. Iz Fejsbuka objasnili šta se dogodilo

© FejsbukPao Fejsbuk
Pao Fejsbuk - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Fejsbuk, Instagram i Vocap satima su imali velikih problema širom sveta. Problemi su počeli u sredu popodne po srednjoevropskom vremenu, a otklonjeni su tek u toku noći.

Problemi tokom operacija održavanja

„U toku dana su neki ljudi i kompanije imali problema sa učitavanjem ili slanjem slika, video-zapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama“, izjavio je portparol Fejsbuka za „Si-En-En biznis“.

„Problem je sada rešen“, dodao je on.

„Tokom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava „aploud“ ili slanje fotografija i video-zapisa“, izjavio je predstavnik kompanije, a prenosi „Indeks“.

Problemi sa učitavanjem fotografija

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nisu se mogle učitati slike. Konkretno, na Fejsbuku se nije učitavao velik procenat slika i video-zapisa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod Vocapa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o slikama, video-zapisima ili nečem trećem.

U večernjim časovima su se problemi javili i na Tviteru. Tamo su problem bile poruke i notifikacije.

Fejsbuk se još ranije oglasio putem svoje stranice na Tviteru. Rekli su kako su svesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem slika, video-zapisa i drugih datoteka, izvinili su se i kazali kako rade na otklanjanju problema. Ali nisu otkrili u čemu je problem, niti su ga do kasnih noćnih sati rešili.

Prema izveštaju stranice „Daundetektor“ vidljivo je da su u 22 časa problemi i dalje bili prisutni širom sveta, faktički ništa manji nego što su bili pre nekoliko sati.

Što se Fejsbuka tiče, najgore je bilo na zapadu Evrope.

Za razliku od Fejsbuka, Instagram je imao najviše problema u SAD. Ali problemi su bili veliki i širom Evrope.

Što se Vocapa tiče, najveći problemi na zapadu Evrope su bili nešto posle 22 časa.

Ovo je drugi veliki pad Fejsbuka ove godine. U martu je pad trajao gotovo 24 časa, a problemi su bili prisutni u celom svetu.

Probleme su tada, baš kao i danas, imali i Instagram i Vocap.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala