Opozicija u Boliviji zauzela državni radio i televiziju /video/

Pratite nasTelegram
Pristalice opozicije u Boliviji su preuzele kontrolu nad državnim radiom „Patria Nueva“ (RPN) i nacionalnom televizijom „Bolivija TV“ (BTV), prekinuvši praćenje protesta u zemlji, saopštio je Sputnjiku direktor televizije Ivan Maldonado.

„Demonstranti koji su opkolili naše studije, držali su nas oko dva sata i pretili uništenjem opreme, ako ne prekinemo da radimo naš posao“, izjavio je Maldonado.

Direktor „Patria Nueva“ morao je da napusti zgradu, odakle emituju program obe državne televizije.

Predsednik Bolivije Evo Morales je ranije izjavio da postoji pretnja državnog udara u zemlji, osudio napade na tviteru i izrazio mišljenje da se demonstranti ponašaju kao „diktatorski režimi“.

Protesti u Boliviji su počeli 20. oktobra. Navodno, u tri velika grada – Santa Kruz, Sukre i Kočabambe pridružila im se i policija.

Rukovodstvo policije tvrdi da nema bunta u svojim redovima, dok je vlast obećala da neće izvoditi vojsku na ulice.

Povod za demonstracije su bili rezultati brojanja glasova na predsedničkim izborima. Prema podacima izborne komisije, pobedu je u prvom krugu odneo Morales, dok njegov glavni konkurent Karlos Mesa nije priznao rezultate glasanja. Morales smatra da iza masovnih protesta stoji desnica, koja je nezadovoljna njegovim reizborom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala