Atlantski savet Bugarske: Drecun uvlači Sofiju u špijunski skandal

CC BY-SA 2.0 / Flickr/Lorie Shaull / Špijuni, špijunaža
Špijuni, špijunaža - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Atlantski savet Bugarske je optužio Milovana Drecuna, predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, da želi da uvuče Sofiju u špijunski skandal.

„S obzirom na kontekst i izjave srpskog poslanika, možemo da pretpostavimo da bi na kraju od takvih zlonamernih izjava protiv Bugarske korist mogla da ima Moskva, koja ima nameru da iskoristi Beograd za širenje ruskog uticaja na Balkanu. Stoga je moguće da je reč o još jednoj akciji koja je podstaknuta iz Kremlja, a čiji je cilj da kompromituje našu zemlju pomoću lokalnih srpskih rukovodilaca“, navodi se u saopštenju Organizacije.

Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova o „ruskom špijunu“ u Srbiji: Provokacija pred važnu posetu

Iz Atlantskog saveta su takođe istakli da srpski političar na taj način pokušava da skrene pažnju građana svoje zemlje sa skandala o špijunaži Srba u korist Rusije.

„U ovom slučaju primenjuje se taktika ’klin se klinom izbija‘. Suprotstavljanje jednom skandalu pomoću drugog skandala. Stvar je u tome da je skandal sa vrbovanjem srpskog državljanina realan, dok je novi skandal, koji uključuje Bugarsku i Atlantski savet Bugarske, očigledno, izmišljen. Na kraju krajeva, Kremlj je zainteresovan za to“, zaključuje se u saopštenju bugarskog saveta.

Srpski političar Milovan Drecun je skrenuo pažnju na saopštenje bugarskog Atlantskog saveza o opasnosti koja preti zbog toga što Srbija tokom vojnih vežbi koristi ruske sisteme S-400.

Prema mišljenju Drecuna, nisu slučajni komentari bugarske organizacije o S-400 i „ruskom hibridnom ratu u Bugarskoj i njihovim pokušajima da izvrše terorističke napade u susednim zemljama“ baš u ovom trenutku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala