Univerzitet jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje Siniše Malog

© AP Photo / Bojan StekicSiniša Mali
Siniša Mali - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. Odbor će dostaviti konačno rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

U saopštenju na sajtu Univerziteta se navodi: „Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na sednici održanoj 21.11.2019. godine preinačio je Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka 05-01 broj 131 od 28.10.2019. godine i jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije ’Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije — teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji‘, koju je imenovani odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine.“

Navodi se da je Mali učinio povrede iz Člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove, odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana Fakulteta.

Zaključeno je da će Odbor za profesionalnu etiku dostaviti konačno rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

Prethodno je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne mera javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata.

Univerzitetu u Beogradu stiglo je pet inicijalnih žalbi na odluku Nastavno-naučnog veća FON-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala