Kako da proverite da li vas neko špijunira na Fejsbuku

© AP Photo / Richard DrewFejsbuk
Fejsbuk - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ukoliko se niste odjavili sa svog Fejsbuk profila ili sumnjate da vas neko špijunira ili je ulogovan na vaš nalog Fejsbuk daje mogućnost da to proverite odnosno sprečite.

Fejsbuk ima tehnologiju koja prati gde je vaš profil prijavljen i može vam pomoći odjaviti se ili zaštititi svoj profil od ljudi koji ga pokušavaju hakovati, piše San.

Fejsbuk može dati podatke o lokaciji uređaja na kojima se koristi vaš profil, kao i o kakvom je uređaju reč, vrsti pretraživača i datumu i vremenu kada je poslednji put pristupljeno profilu, prenosi portal Kliks.

Kako preko kompjutera videti uređaje na koje je Fejsbuk prijavljen

Prvo otvorite veb pretraživač koji koristite i prijavite se na svoj Fejsbuk. Zatim kliknite strelicu padajućeg gornjeg izbornika na početnoj stranici i „odaberite podešavanja“ (settings).

Na stranici podešavanja trebate kliknuti na „sigurnost i prijava“ (security and login), što bi se trebalo pojaviti kao opcija na levoj strani ekrana. Zatim pređite mišem do odeljka „gde ste prijavljeni“ (where you're logged in).

Ovaj odeljak će vam pokazati sve uređaje na kojima je vaš Fejsbuk prijavljen, uključujući i sve koji su trenutno aktivni. Takođe ćete moći videti vreme i datum kada se prijava dogodila, koji tip uređaja se koristi i lokaciju.

Ako kliknete na tri vertikalne tačke s desne strane svake navedene sesije, moći ćete da se odjavite ili prijavite da niste vi. Takođe će vam ponuditi mogućnost „odjava sa svih sesija“ (log out off all sessions).

Kako sa mobilnog videti uređaje na koje je Fejsbuk prijavljen

Ako želite da proverite gde je vaš Fejsbuk prijavljen putem aplikacije na mobilnom ili tabletu, proces je vrlo sličan. U aplikaciji ćete morati kliknuti na tri horizontalne linije u donjem desnom uglu.

Zatim idete dole dok ne vidite „podešavanja“ (settings) i kliknite tu. Kada ste u „podešavanjima“, pomaknite se na „bezbednost“ (security) i kliknite na bezbednost i prijava (security and login). Tada ćete videti odeljak „gde ste prijavljeni (Where you're logged in) i kliknite prikaži sve (see all) da biste videli sve uređaje.

Kao i kod kompjuterske metode, moći ćete videti vreme i datum kada se prijava dogodila, koji tip uređaja se koristi i lokaciju. Ako kliknete na tri vertikalne tačke s desne strane svake navedene sesije, moći ćete se odjaviti ili prijaviti da to niste vi. Takođe će vam ponuditi mogućnost odjava sa svih sesija“ (Log out of all sessions).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala