Virus „vanzemaljac“: Da li je korona stigla iz svemira i kakvu ulogu u tome ima Sunce

CC0 / piksabej / Kometa
Kometa - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Virus korona došao je iz svemira, a važnu ulogu u tome ima i to što je Sunce na najnižem solarnom minimumu u poslednjih 150 godina, tvrdi profesor Čandra Vikramasing, poznat po svome radu na teoriji panspermije koja tvrdi da život u obliku mikroba ima kosmičko poreklo.

Prema toj teoriji, virusi nam mogu stići iz svemira, što u intervjuu za časopis „Galaksija“, koji je uradio profesor Univerziteta Brunel u Londonu dr Predrag Slijepčević, tvrdi Čandra Vikramasing, prenosi RTS.

Vikramasing, inače doktor matematike, penzionisani je profesor više univerziteta, među kojima su i Kembridž i Kardif, gde se bavio astronomijom, matematikom i matematičkom fizikom.

Izlazak sunca u svemiru - Sputnik Srbija
Prete li čovečanstvu smrtonosni virusi iz svemira?

„Sadašnji minimum solarnog ciklusa br. 24 označava najniži solarni minimum u više od 150 godina. To znači da Sunce ne šalje tokove elektrona koji efikasno održavaju magnetno polje oko Zemlje – ili magnetni omotač. Slabljenje ovog omotača znači da ne postoji prepreka ulasku galaktičkih kosmičkih zraka, kao ni bakterija i virusa koji će biti električno nabijeni“, tvrdi profesor poreklom iz Sri Lanke.

On dodaje da su se i u prošlosti duboki solarni minimumi podudarali sa pandemijama, a zajedno sa kolegama, na to je upozoravao ranije, ali i u novembru prošle godine.

„Mislim da je virus došao u oblaku kometne prašine koji se taložio u stratosferi iznad Vuhana, gde su se dogodili prvi slučajevi zaraze. Zatim se kroz stratosferske vetrove raspršio u Iran, Italiju i drugde u pojasu severne geografske širine. Nakon što se virus spusti na Zemlju, širi se ljudskim kontaktom, a sadašnja ograničenja smanjuju širenje. Ali padavine sa neba nikako ne mogu biti sprečene takvim merama“, tvrdi Vikramasing, jedan od tvoraca teorije kosmičke panspermije.

Kompozitna slika spiralne galaksije NGC 4631 - Sputnik Srbija
Mali zeleni molekuli: Naučnici tvrde da su pronašli vanzemaljske proteine

Dodaje da je zajedno sa kolegama ispitivao sve podatke koji se odnose na pandemiju koja je započela u Vuhanu, i tvrdi da rezultati potkrepljuju tezu o vanzemaljskom poreklu virusa.

„Moj saradnik profesor Edvard Stil, koji je specijalista za imunologiju, proučavao je RNK sekvence ovog virusa u poslednja dva meseca i kategorički tvrdi da on ne potiče od slepog miša preko još jedne posredničke životinje. To jednostavno nije u skladu s podacima. Ako insistiramo da virus potiče sa Zemlje, moramo iskreno zaključiti da je njegovo poreklo nepoznato“, kaže Vikramasing.

Inače, poslednje upozorenje koje je Vikramasing sa svojim saradnicima dao objavljeno je 25. novembra prošle godine u časopisu „Kjurent sajens“.

„Na temelju ovih podataka, čini se da postoji jasan slučaj za očekivanje da će se novi virusni sojevi pojaviti u narednim mesecima, pa bi bilo dobro da službe javnog zdravlja u svetu, budu budne i spremne za sve neophodne radnje. Dovoljno je podsećanje da nas spektar razorne pandemije gripa iz 1918. gleda u lice sa druge strane veka“, napisano je u radu koji se tiče poklapanja solarnih minimuma i pandemija, čime se Vikramasing bavio i ranije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala