Kočije koje lete: NLO primećen još u prvom veku

Pratite nasTelegramOdyssey
Prvi jevrejsko-rimski rat smatra se jednim od najupečatljivijih događaja u drevnoj istoriji, a događaji koji su doveli do njega, kako su zabeležili istoričari tog vremena, uključujući i Tit Flavija Jozefa, još pomno analiziraju savremeni naučnici, s nekim novim interpretacijama koje otkrivaju šokantne detalje.

Opis „kola i trupe vojnika u oklopu“ na nebu koji je dao Tit Flavije Jozef pred Prvi jevrejsko-rimski rat nedavno je pokrenuo pitanja analitičara sa portala „Antičko poreklo“ o tome da li je istoričar zabeležio ranu pojavu NLO-a.

„Pojavila se jedna sjajna i neverovatna pojava, kao iz bajke...a i događaji koji su ga pratili su značajne prirode da zaslužuju takve signale; jer su pre zalaska sunca, kola i trupe vojnika u oklopu viđene među oblacima ... “, napisao je Flavije Jozef u knjizi „Ratovi Jevreja ili istorija razaranja Jerusalima“, koja datira iz 75 godine naše ere.

Istoričar, koji je kasnije nazvan „prorokom“ rimskog cara Vespazijana, navodno je opisao događaje pre jevrejskog rata koji je inače trajao između 66. i 73. godine nove ere. Borba je obeležena verskom netolerancijom rimske vojske i uništavanjem hrama Jerusalima.

Međutim, prema rečima bivšeg naučniku NASE Ričarda Stotersa, neobičnost događaja nagoveštava činjenicu da bi ono što je opisao Josif moglo biti povezano i sa misterijom vezanom za NLO.

Jozef je u jednom pasusu u knjizi napisao i da su sveštenici koji su noću odlazili u unutrašnji hram naveli da su osetili potres i čuli veliku buku.

Ti navodi mogli bi se tumačiti kao prvi snimak tuđinskih predmeta na nebu ili se jednostavno koristiti kao religijska interpretacija nadolazećih događaja.

Prvi jevrejsko-rimski rat bio je jedan od nekoliko jevrejskih pobuna protiv Rimskog carstva, što je rezultiralo razaranjem Jevrejskog hrama. Tit Flavije Jozef, koji je i sam rođen u Jerusalimu, u početku je bio jedan od mnogih koji se borio protiv Rimljana. Međutim, tokom boravka Rimu fascinirala ga je rimska kultura, a pošto je rimskom vojskovođi Vespazijanu prorekao da će postati car, što se i dogodili, novi vadar ga je proglasio slobodnim građaninom i podigao u redove rimskih plemića.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala