Crna Gora ublažila mjere: Dozvoljeno kretanje do 23, prodavnice mogu da rade do 22 časa

© Sputnik / Nebojša PopovićRed ispred apoteke u Podgorici
Red ispred apoteke u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Nacionalno koordinaciono tijelo(NKT) Crne Gore dalo je saglasnost na ublažavanje pojedinih privremenih mjera protiv širenja koronavirusa. Upozorili su, međutim, građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

Analizirajući epidemiološku situaciju odlučeno je na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19:00 sati radnim danom, subotom od 13:00, a nedjeljom od 11:00 sati, do pet sati ujutro narednog dana, ubuduće važi od 23:00 sata svim danima.

Prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu biti otvoreni od 07:00 do 22:00 radnim danima i subotom.

​Data je saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama poput trčanja, džoginga i dr. uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mjere su dosadašnje zabrane, tako da se od stupanja na snagu naredbi na koje je NKT danas dalo saglasnost za građane Tuzi važe pravila kao i za građane svih ostalih crnogorskih opština. Pri tome građani Tuzi , kako su saopštili, mogu putovati za Podgoricu jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedna cjelina.

Nacionalno koordinaciono tijelo upozorava građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala