Nove mere vlade za vraćanje u škole, lična dokumenta, rad kladionica...

© AFP 2022 / PATRICK KOVARIK Kladionica
Kladionica - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Vlada Republike Srbije donela je odluku da su za sve vreme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti kovida 19 građani i privrednici u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera.

Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola kao i obustava rada tih ustanova na snazi je sve dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti kovida 19. Određene obrazovno-vaspitne aktivnosti mogu se organizovati u prostorijama ustanova uz primenu i poštovanje svih zaštitnih mera.

Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju delatnost i u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih, uz primenu svih obavezujućih zaštitnih mera.

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko budu podneti u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Vlada je usvojila i odluku o bespovratnoj finansijskoj pomoći iz budžeta RS u neto iznosu od 30.000 dinara mesečno, za period od tri meseca, licima koji imaju status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture utvrđenog od strane reprezentativnog udruženja u kulturi u skladu sa Zakonom o kulturi.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se, uprkos prestanku vanrednog stanja i ukidanju određenih pravila, pridržavaju svih preventivnih mera u cilju zaštite od zarazne bolesti kovid 19.

„Naša zemlja je na pravom putu i samo uz visoku ličnu odgovornost građana Srbija će uspešno okončati borbu sa virusom korona“, navodi Vlada Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala