Prestale da važe pojedine uredbe, među njima i ograničenje cena maski i rukavica

CC0 / Unsplash / Medicinske maske
Medicinske maske - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Odluka o ukidanju vanrednog stanja objavljena je u Službenom glasniku, kao i prestanak važenja određenih uredbi donetih u tom periodu, među kojima je i uredba koja se odnosi na ograničavanje cene zaštitnih sredstava.

Od danas, naime, više ne važe Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, o organizovanju rada poslodavaca, poreskim merama radi ublažavanja ekonomskih posledica, korišćenju finansijskih mera iz budžeta, ograničavanju cene zaštitnih sredstava, rokovima u sudskim postupcima, dodatnom zaduživanju, kao i o organizovanju rada u ustanovama socijalne zaštite.

Na snazi su i dalje uredbe o primeni rokova u upravnim postupcima, o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima, o merama u drumskom periodu, o pomeranju rokova za dostavljanje finansijskih izveštaja, o novčanoj pomoći poljoprivredi.

U Službenom glasniku je, takođe, objavljeno da će nadležne izborne komisije 11. maja doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, prenosi N1.

Izborne komisije se zadužuju da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora i da utvrde nove rokove za vršenje izbornih radnji. Sve do sada preduzete izborne radnje ostaju na pravnoj snazi, uključujući i one koje se odnose na potpise birača o podršci određenoj izbornoj listi koji su overeni pre donošenja rešenja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala