Član saveta za kontrolu crnogorske policije podneo ostavku

© Foto : YT/Ostrog Tv StudioPolicija u Nikšiću, Crna Gora 12.05.2020
Policija u Nikšiću, Crna Gora  12.05.2020 - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Član Saveta za građansku kontrolu rada policije u Crnoj Gori podneo je ostavku na tu funkciju uz poruku da je je siguran da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana.

"Danas sam podnio ostavku na članstvo u Savjetu za građansku kontrolu rada policije. Mogao sam to uraditi i prije ali sam odavno shvatio da na svakom mjestu dokle god ima ikakvog smisla treba braniti istinu i pravdu i boriti se za obespravljene pojedince. Postupao sam do danas kao zdravstveni radnik i humanista u Savjetu insistirajući da obraćamo uvijek pažnju na kontrolu rada policije. Siguran sam da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana. Cijelog života učim da liječim ljude i takve metode za mene kao ljekara su neprihvatljive. Duboko prezirem silu koja ne pravi razliku uzmeđu krivih, nedužnih i nevinih", saopštio je Dobričanin, a prenose crnogorske Vijesti.

On je istakao da je pritvaranje episkopa Joanikija i osam sveštenika necivilizacijski čin koji nema opravdanja.

"Hipokratova zakletva obavezuje 24 sata. Iako imam svoj politički stav, iako je on javan, iako ga smatram dijelom svog bića, ni jednog trenutka svog rada u Savjetu nijesam bio političar, niti sam prestajao da budem ljekar. Ako je postalo besmisleno, a jeste, da se za svoje poimanje slobode i slobodnog društva borim kroz Savjet, nisu nestali drugi načini niti su nestali ljudi sa kojima i za koje se valja boriti. Nastavljamo, a izgubljeni smisao ćemo naći zajedno i drugdje, tamo gdje je borba neprestana", zaključuje Dobričanin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala