Nacistički grob u džungli Amazonije /video/

Pratite nasTelegramOdyssey
Grob nemačkog naciste duboko u amazonskoj prašumi stoji i danas kao podsetnik na nacističke planove i namere.

Na grobu u jednom brazilskom selu na krstu je nacrtana nacistička svastika i natpis: „Žozef Grajner preminuo je na ovom mestu od groznice, 2. januara 1936. godine, u službi nemačkoj nauci“.

Mnogo se pisalo o bekstvu nacističkih zločinaca posle Drugog svetskog rata u Južnu Ameriku, međutim nacisti su pre toga krenuli u naučni pohod u amazonsku prašumu.

Od 1935. do 1937. godine, nacistički naučnici i istraživači predvođeni Oto Šulc-Kampfenkelom, probijali su se kroz brazilsku prašumu u blizini granice sa Francuskom Gvajanom. Skupljali su životinjske lobanje, artefakte od urođeničkih plemena, botaničke primerke i beležili topografske odlike reke Jari.

Nemački istraživači bili su smešteni u blizini plemena Aparaija i istraživali floru i faunu, i proučavali indijansku kulturu.

Tokom pohoda jedan od nemačkih pomoćnika Žozef Grajner je preminuo u džungli, a preživeli su postavili ogroman krst, i na njega naslikali kukasti krst koji stoji u prašumi i dan danas.

Film koji su naučnici snimili u Brazilu po povratku u Nemačku u bioskopima je postigao velik uspeh, ali osim filma zoolog Šulc-Kampfenkel došao je na ideju nastanjivanja tog prostora, odnosno osvajanja za potrebe Rajha.

On je osvajački plan je tokom Drugog svetskog rata predstavio Hajnrihu Himleru, ali plan je ostao neispunjen.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala