Između fotelje i crkve, biram moju crkvu, za svetinje bih dao život: Čelnik Budve o zahtevima za smenu

Pratite nasTelegramOdyssey
Zameraju mi se litije i blokada grada. Sa tri meseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosan sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kad je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelje i crkve biram moju SPC, biram veru, ono što je moja tradicija", poručio je predsednik opštine Budva Marko Carević.

Inicijativu za smenu Carevića (DF) podnela je Crnogorska, a u strankama koje su na republičkom nivou u opoziciji, tvrde da tako vlast želi da preotme ovu opštinu tri meseca pred izbore.

Predsednik opštine Budva Marko Carević je u obraćanju na sednici Skupštine opštine Budva povodom inicijative za njegovu smenu, rekao da mu je mizerno da odgovara na prozivke Crnogorske, niti želi „ne daj bože da se pravda“, prenose podgoričke „Vijesti“.

Budva napeto u toku sednice skupštine opštine - Sputnik Srbija
Napeto u Budvi: Policija ispred opštine, odbornici tvrde da im je kolega bio otet /video/

„Moj prethodnik Dragan Krapović i ja vratili smo 30 miliona vašeg sramnog kriminalnog duga. Za ovih 16 meseci koliko sam predsednik uradilo se više nego za 16 godina. Svi se znamo, svako nosi svoj krst. Svedoci smo rušenja Ustava Crne Gore. Danas na sceni u Budvi je politička korupcija. Izborna volja građana je prekrojena u Nikšiću, potom u Kotoru, a evo sada pokušavaju i u Budvi“, kazao je Carević i dodao da je „zatekao katastrofu koju je ostavila vlast DPS“.

On je zapitao da li je njegova greška to što je urađeno na desetine projekata, koje je taksativno navodio.

„Idemo na izbore. Pripadam onoj generaciji koja ne prodaje veru za večeru. Ne izdajem prijatelje zbog politike. Ovo je moja država Crna Gora, ja gradim Crnu Goru tradicionalnim vrednostima. Vi ste meni rođaci Crnogorci i niko mi nije bliži od vas. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane. Meni je sada inspirativno, i kandidovaću se na narednim izborima. Jer nećemo dozvoliti da dođete više na vlast otimanjem”, poručio je on.

Budva - Sputnik Srbija
Sednica u Budvi pod šatorom, ponovo bez kvoruma o Zakonu o slobodi veroispovesti

Liderka Crnogorske Anđela Ivanović je, obrazlažući inicijativu za smenu Carevića, rekla da je prvi čovek Budve prekršio koalicioni sporazum i navela umešanost u milionske korupcionaške afere.

„Carević, iako se koalicionim sporazumom obavezao, nije bio predsednik svih građana, pošto je bio predsednik crkvenog odbora. Postoje brojne afere u koje je uključen Carević. Umorna sam od toga da Budva uvek bude na mapi gde se predsednici Opštine optužuju za najteža krivična dela”, kazala je Ivanović.

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva, Stevan Džaković, kazao je ranije na konferenciji za novinare da on podržava inicijativu Crnogorske, te kazao da niti je bio otet ili drogiran.

Kazao je da mu je prijetio gradski menadžer Milo Božović.

Džaković, sada nezavisni poslanik, a inače bivši član opozicionog Pokreta za promjene, odlučio je da promeni stranu i tako omogući promenu vlasti u Budvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala