Krila armije: Šta sve može Vojno-transportna avijacija Rusije /video/

CC0 / Pixabay / Transportni avion
Transportni avion - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Vojno-transportna avijacija Rusije danas obeležava 89. godina od osnivanja – prvog juna 1931. godine u okviru Lenjingradskog vojnog okruga formiran je eksperimentalni vazdušno-desantni odred za prevoz vojske, naoružanja, tehnike, tereta, kao i za desant snaga.

Kako prenosi televizija „Zvezda“, tokom zimskog perioda obuke, komanda Vojno-transportne avijacije je realizovala 400 letačkih smena, održala je 15 vojnih vežbi različitog nivoa tokom kojih se uvežbavao praktičan desant snaga i vojne tehnike.

Svaki pilot je u proseku proveo u vazduhu oko 80 časova. Posebno je važno naglasiti da su jedinice Vojno-transportnih snaga ove godine izvele desant na Arktiku sa visine od 10.000 metara.

Osim vojne obuke, snage Vojno-transportne avijacije su tokom zimskog perioda obuke, koji je završen 31. maja, bile uključene u specijalne operacije kao što je evakuacija ruskih građana iz Vuhana. takođe su transportovali vojne stručnjake i pomoć u Srbiju i Italiju u cilju pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona.

Posade Vojno-transportnih snaga prevozile su humanitarni teret u Kinu, SAD, Moldaviju i druge zemlje, a u cilju realizacije tih zadataka obavljeno je više od 200 letova. Isporučeno je oko 3.000 tona tereta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala