Ima samo 13 godina i četiri diplome, ali ne zna šta će biti kada poraste /video/

Pratite nasTelegramOdyssey
Džek Riko iz Amerike ima samo 13 godina, a za samo dve godine uspeo je da stekne čak četiri diplome stručnog saradnika. Nedavno je diplomirao na Koledžu Fulerton u Kaliforniji, čime je postao najmlađi učenik koji je postigao taj uspeh u 107-godišnjoj istoriji fakulteta.

Džek Riko je stekao diplome stručnog saradnika iz istorije, ljudskog izražavanja, društvenog ponašanja i društvenih nauka.

„Jednostavno volim da učim nove stvari. Volim da znam više toga o svetu i svim različitim stvarima koje mogu da se proučavaju“, rekao je Džek Riko za Si-En-En.

Poređenja radi, prosečnom studentu potrebne su dve godine da bi došao do samo jedne takve diplome.

Reč je o akademskom programu koji ne postoji u našem regionu, već se najčešće praktikuje u SAD  i Kanadi. Radi se o preddiplomskom nivou, odnosno prvoj fazi nakon srednje škole, a cilj je da studentima pruži osnovna tehnička i akademska znanja i veštine koje su im potrebne za zapošljavanje ili dalje studiranje u odabranoj oblasti, prenosi „Blic“.

Predsednik Koledža Fulerton Greg Šulc je naveo da nije tipično da tako mlad student pohađa nastavu, tako da je Džek prilično poznat u kampusu.

„On je vrlo mudar za svoje godine i jako sam zadovoljan što je na našem koledžu pronašao dom i mesto za uspeh“, rekao je Šulc, napominjući da koledž pohađa 21.000 studenata.

Džek je skroman i smatra da nema puno mudrosti u njegovom uspehu. Kaže da je važno dobro upravljati vremenom i slušati profesore. Šta želi da bude kad odraste, još uvek ne zna.

„Još uvek pokušavam da istražim svoja interesovanja i shvatim šta želim da radim u životu“ rekao je Džek i otkrio da obožava video-igrice.

Poseban od malih nogu

Džekova majka Ru Andrade izjavila je da je njen sin još od malena odudarao od druge dece.

„Kad je napunio četiri godine, pitala sam ga šta bi želeo da dobije za rođendan. I dok su drugi dečaci njegovih godina tražili igračke ili putovanje u Diznilend, on je rekao da želi da vidi Belu kuću“, prisetila se ponosna majka.

Odlučila je da mu ispuni želju, ali pod jednim uslovom.

„Rekla sam mu da je to stvarno dugačko putovanje za tako malog dečaka, a on je odgovorio da se samo šalio. Potom sam u rekla da ću ga odvesti tamo ako uspe da zapamti sve predsednike“,  dodala je.

Džek je nakon nedelju dana prišao mami i šokirao je izjavom da je već znao predsednike, a da sada zna i imena svih potpredsednika.

„Tada sam shvatila da je mnogo pametniji od mene“, kazala je Džekova majka, dodajući da mu je ispunila rođendansku želju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala