Nove uniforme za Vojsku Srbije: Specijalci dobili komplet od 26 delova /foto, video/

© Foto : Ministarstvo odbraneNove uniforme Vojske Srbije
Nove uniforme Vojske Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nove uniforme Vojske Srbije predstavljene su u Domu Garde u Beogradu. Uniforme su napravljene od najsavremenijih materijala, imaju letnju i zimsku varijantu, a uniforma specijalaca sastavljena je od 26 delova.

Vojska Srbije se oprema, naoružava, ali pre svega i na prvom mestu vodi računa o svim onim potrebama koje ima njen pripadnik, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je predstavljanju prisustvovao sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Nikada u istoriji Vojske Srbije nismo imali veći broj kompleta uniformi. Nikada nismo imali ovako dizajnirane uniforme. Nikada za sebe nismo mogli da kažemo da se ne razlikujemo ni od jedne moderne vojske na svetu. Svaki pripadnik Vojske Srbije, od pripadnika pešadijskih jedinica do pripadnika specijalnih brigada, ima uniformu prilagođenu njemu, njegovim potrebama, uniformu koju su nadležni dizajnirali upravo na osnovu njihovih potreba“, poručio je ministar Vulin.

© Foto : Ministarstvo odbraneKorišteni su materijali i tehnička rešenja i sa svetskog i sa našeg tržišta
Nove uniforme za Vojsku Srbije: Specijalci dobili komplet od 26 delova /foto, video/ - Sputnik Srbija
Korišteni su materijali i tehnička rešenja i sa svetskog i sa našeg tržišta

On ističe da je vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić tražio da se uvedu i letnja čizma i vojnička cipela i da svaki vojnik mora da ima najmanje dva kompleta različitih čizama.

„To naređenje je izvršeno. Svaki pripadnik Vojske Srbije ima najmanje dva kompleta uniforme M-10, jedan komplet uniforme M-93, najmanje jedan par letnjih čizama, jedan par zimskih čizama, jedan par cipela, a ako je pripadnik neke od specijalnih jedinica ima i posebne komplete i posebne uniforme“, naglasio je Vulin.

Dodao je da Vojska Srbije nema razloga da se stidi pred ma kojom drugom vojskom, jer svaki njen pripadnik može za sebe da kaže da je opremljen baš onako kao što zaslužuje – najbolje.

© Foto : Ministarstvo odbranePripadnici specijalnih jedinica davali su sugestije kako treba poboljšati uniformu
Nove uniforme za Vojsku Srbije: Specijalci dobili komplet od 26 delova /foto, video/ - Sputnik Srbija
Pripadnici specijalnih jedinica davali su sugestije kako treba poboljšati uniformu

Prema rečima potpukovnika Milana Kulića iz Sektora za materijalne resurse, razvoj vojnih uniformi i opreme za vojsku je stalan zadatak. Za nove uniforme su odabrana aktuelna, dobra i savremena rešenja, kaže Kulić.
„Stepen zaštite korisnika – od maskirne zaštite do zaštite tela od uticaja okoline je takav da možemo da budemo zadovoljni. Sva poboljšanja, kao i ona koja slede, je ono čime želimo da postignemo pozitivan rezultat, a to je da naši korisnici budu zadovoljni uniformom i ponosni na nju, i što je osnovni zadatak – da se u njoj dobro osećaju i da bude korisna za svoju namenu“, rekao je Kulić.

© Foto : Ministarstvo odbraneVojnici sada imaju i letnje i zimske čizme
Nove uniforme za Vojsku Srbije: Specijalci dobili komplet od 26 delova /foto, video/ - Sputnik Srbija
Vojnici sada imaju i letnje i zimske čizme

Potpukovnik Drago Kurćubić iz Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba ističe da su u izradi četiri nove varijante uniforme za izviđačke, diverzantske i padobranske jedinice Vojske Srbije po prvi put bili uključeni i sami korisnici, čija su iskustva implementirana u nova rešenja.

„Uniforma za izviđačke, diverzantske i padobranske jedinice ima 26 delova u svom kompletu. Ovaj komplet razvila je domaća industrija. Korišteni su savremeni materijali i rešenja i sa svetskog i sa našeg tržišta“, rekao je potpukovnik Kurćubić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala