Vučić: Nikada i nikome nećemo dozvoliti ponižavanje srpske policije /video, foto/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nikome nećemo dozvoliti ponižavanje srpske policije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na centralnoj manifestaciji proslave Dana policije.

Vučić je rekao da, suprotno onome što se događa u pojedinim zemljama, rukovodstvo Srbije, od predsednika, preko premijera do ministra unutrašnjih poslova, garantuje da nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca i ugrožavanja vrednosti koje je policija uspela da stvori.

Predsednik je, u obraćanju na ceremoniji ispred Palate Srbija, naglasio da građani Srbije imaju mnogo razloga da budu zahvalni policiji, koja je imala i ima izazova u izobilju.

"Zauzvrat možete da zamolite građane samo jedno - da dozvole da obavljate svoj posao i ne koriste policiju kao sredstvo u sukobima drugačijih mišljenja. Srpski policajci i poštovanje Ustava su svetinje. Nikome nećemo dozvoliti ponižavanje dostojanstva srpskog policajca i ugrožavanje vrednosti koje je policija uspela da stvori. Svi moraju da izopšte policiju iz svojih sukoba i dozvole da časno obavljaju svoj posao", poručio je Vučić.

Istakao je da je policija uvek, za razliku od onoga što danas možemo da vidimo u drugim državama, imala nepristrasni pristup i delovala sa ciljem smanjenja tenzija, dodajući da uspešnost rada policije ne zavisi od broja uhapšenih, već koliko su ulice mirne i koliko se građani osećaju sigurno.

© Tanjug / TARA RADOVANOVICMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić
Vučić: Nikada i nikome nećemo dozvoliti ponižavanje srpske policije /video, foto/ - Sputnik Srbija
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

Podsetio je da je prošle godine rekao da će uvek biti napada na policiju i da će oni biti krivi kriminalcima i onima koji će iz različitih interesa podržavati kriminalne aktivnosti.

"Neće nikada biti jednostavno da objasnite da ste samo radili posao, ali to ne sme da vas odvrati od ispunjavanje obaveza. Tu ste da očuvate red i mir. Na kraju krajeva i pored kritika svi ljudi uvek pozovu policiju i traže podršku od vas, jer znaju da je to najbrža pomoć", podvukao je on.

Poručio je da je danas savršen dan da se proslavi postizanje napretka i boljitka u policiji, zahvalio pripadnicima MUP-a na zalaganju i požrtvovanju i dodao da će se nastaviti da ulaganjima u opremu, oružje, ali pre svega, u ljude.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDefile čete konjanika Policijske brigade i Policijskog orkestra
Vučić: Nikada i nikome nećemo dozvoliti ponižavanje srpske policije /video, foto/ - Sputnik Srbija
Defile čete konjanika Policijske brigade i Policijskog orkestra

"Snaga policije se proširila za skoro 5.000 ljudi, za skoro 700 novih vozila, četiri helikoptera, a tri još očekujemo. Uz nove uniforme i opremu, plate veće za gotovo 40 odsto, nove stambene projekte za veteran, koji su u toku", rekao je Vučić na obeležavanju Dana MUP-a ispred Palate Srbija.

Predsednik je poručio da je od svih promena najprimetiniji porast uvažavanja građana prema pripadnicima MUP-a.

Vučić je ukazao da je bitno da danas građani mogu da vide oružje i oruđe kojim policija raspolaze, navodeći da, kada se pogledaju helikopteri, može da se vidi kakav je put Srbija prošla i prešla, koliko smo napredovali, i koliko novca uložili.

Obećao je nabavku još helikoptera, pominjući one tipa Super Pume.

 

© Tanjug / TARA RADOVANOVICCentralna manifestacija povodom obelezavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije
Vučić: Nikada i nikome nećemo dozvoliti ponižavanje srpske policije /video, foto/ - Sputnik Srbija
Centralna manifestacija povodom obelezavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije

 

"Nastavićemo ulaganje u opremu, oružje, u vozila ali pre svega u ljude, brigu o našim policajcima, koji su služili otadžbini uvek kada je bila najugroženija", istakao je Vučić.

On je dodao da je bitno da policijski službenici imaju rešeno stambeno pitanje, da mogu da se posvete svetom poslu očuvanju reda i mira.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala