Vladika Joanikije: Ovo su dani iskušenja i vojevanja sa nepravdom i predumišljajima vlasti protiv Crkve

© Sputnik / Nebojša PopovićVladika budimljansko-nikšićki Joanikije čita proglas
Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije čita proglas - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
„Mi treba da vojujemo u ove dane iskušenja sa nepravdom, sa zlom voljom, sa zlim mislima i predumišljajima protiv Crkve od naših vlasti“, poručio je vladika Joanikije nakon liturgije u Nikšiću.
 Otac Gojko Perović - Sputnik Srbija
Otac Gojko za Sputnjik: Sad imamo nove razloge za litije — o tome ćemo obavestiti i narod

Duh Sveti nas upućuje u punoću istine kao što je rekao Gospod svojim apostolima, vidjeći da ne razumiju sve najbolje, jer još njihova srca nijesu bila spremna, nijesu postali sasudi blagodati Svetog Duha. Kada dođe Duh Sveti i ispuni sasude njihovih srca i umova tada će razumjeti na novi način, produbiće se njihovo poimanje svega što im je Gospod govorio i činio“, rekao je Vladika, dodavši da Duh Sveti otkriva ko je Gospod Isus Hristos, otkriva punoću naše svete vjere u Oca i Sina i Svetog Duha.

Poručio je da Božja blagodat i Božja milost ukrepljuju Crkvu Božju, naročito kada su velika iskušenja.

„Kada dođu iskušenja, nemojte da se bojimo. To je izazov veliki, samo da smo sa Bogom i sa onima koji su Božji, sa Svecima i sa našim Svetinjama, a kada smo sa Bogom, sa Svecima i sa našim Svetinjama onda smo nepobjedivi. To nas, naravno, obavezuje da budemo pravi hrišćani, da ne vojujemo u ovom svijetu kao ostale vojske ovog svijeta, nego da vojujemo istinom, pravdom, ljubavlju“.

„Tako i mi treba da vojujemo u ove dane iskušenja sa nepravdom, sa zlom voljom, sa zlim mislima i predumišljajima protiv Crkve od naših vlasti. Nije mi jasno šta se čini, a biće nam jasno jednog dana kada sve ovo prođe, vidjećemo da se to zlo bilo naduvalo i previše i ono će, naravno, pući samo od sebe. Važno je da mi ostanemo na svom mjestu i da se za sve Bogu molimo, da nikom zla ne želimo, pa će Bog učiniti ono što je Njegova volja“, zaključio je Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala