„Prevarili ste se, bezbožnici i kriminalci“: Milačić reagovao na rušenje konaka kod Ulcinja

© Foto : ScreenshotMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić reagovao je na jutrošnje rušenje konaka Manastira Ostrog u Ulcinju, navodeći da je vlast tim postupkom prešla sve granice.

Kako je rekao, rušenje je počelo uz uobičajene metode, opsadno stanje, jake policijske snage na terenu i „očigledan je odgovor na najavu nastavka litija“. 

Izjavu Marka Milačića prenosimo u celosti:

„Rano jutros, na prepad, kako i priliči režimu Mila Đukanovića, otpočelo je rušenje konaka manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Ulcinju. Sve to uz uobičajene metode, opsadno stanje, jake policijske snage na terenu, u zoru. Ako je i bilo ikakve dileme, više je apsolutno nema, ovaj režim ne poznaje granice, a ovim jutrošnjim činom sve granice su apsolutno pređene. Jutros ste udarili u ono najsvetije, izabrali Ostrog, ali najkukavičkije, njegov konak u Ulcinju, gradu sa većinski albanskim stanovništvom, vjerovatno misleći da će vam to pomoći i da će vas to odbraniti. Prevarili ste se bezbožnici i kriminalci“, rekao je Milačić.

U okupiranom Ulcinju, konak ste okupirali bagerima, a njih zaštitili Sajovcima jer ni vi, ni vaše mašine ne smijete po Crnoj Gori mrdnuti, a da se prije toga ne opasate specijalnim policijskim jedinicama, da vas oni ohrabre jer među narod niko vaš bez Saj-a ne smije izaći.

Toliko vas narod Crne Gore voli.

Što ne izađete kukavice, Đukanoviću i Markoviću pred narod sami, goloruki jer je i narod goloruk? Što ne pokažete tu snagu vašeg autoriteta, pa prošetate onako kako može prošetati svako svešteno lice Srpske pravodlavne crkve ulicama Crne Gore, što se narodu ne pokažete.

Kad se već krijete iza rušenja u zoru, što niste probali da rušite negdje drugo gdje od naroda ne biste mogli prići, nego ste, kukavice Đukanoviću i Markoviću izabrali Ulcinj, da rušite crkveno tamo gdje je ono skoro potpuno samo.

Rušenje konaka manastira Ostrog u Ulcinju očigledan je odgovor na najavu nastavka litija. Očigledno režim ne može da se pomiri sa tim, ne mogu da prihvate da nas ni sva sila ovog svijeta, a kamoli partijske policijske snage i njihove podmukle metode neće uplašiti. Ako pojedini i nisu vjerovali sada je evidentno, ovo je napad na Pravoslavlje, na istorijske temelje Crne Gore.

Ovo je udar na Crkvu, na krst, rušenjem manastirskog konaka oni ruše temelje Crne Gore. Znaju oni vrlo dobro, da bi obrisali identitet naroda nije dovoljno oduzeti mu jezik, falsifikovati istoriju, moraju se obračunati sa svetinjama, one su viševjekovna potvrda postojanja i vjere našeg naroda. Dok god zvone manastirska zvona, a u portama hramova bude i jednog vjernika nećete dovršiti započeto zlo.

Sada smo bitni mi i naš odgovor. Naš odgovor ovog puta mora biti odlučan, snažan, naše zajedništvo sada mora biti iznad bilo kakvih političkih razlika, jer ovo braćo i sestre više nema nikakve veze sa politikom, ovo je borba za goli opstanak našeg naroda. Ovo je biti ili ne biti. Đukanoviću, jutros si udario na svetog Vasilija Ostroškog. Današnjim udarom na konak manastira Ostrog, na Vasilija Ostroškog, zapečatili ste vašu političku sudbinu.

Trojčindanska zakletva je tu, ona će stići zlo, ono zlo koje je jutros u Ulcinju otpočelo svoj pir.

Porušili ste konak Svetog Vasilija, ali će on, Đukanoviću i Markoviću, porušiti vas. Vidimo se na litiji u nedelju. Ali svi, do jednoga, svi kao jedno, kao nikada do sada u našoj istoriji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala