Tajni plan Kijeva: Da li se Ukrajina namerno odrekla Krima i Donbasa

Pratite nasTelegramOdyssey
Donbas i Krim su regioni koje je nemoguće ukrajinizirati. Dok su oni bili u sastavu Ukrajine, praktično nije postojala mogućnost da Ukrajina realizuje nacionalni projekat, smatra vodeći naučni saradnik Ruskog instituta za strateška istraživanja Oleg Nemenski.

Ovi regioni, nastavio je ekspert, su ionako bili izgubljeni, ali plan je bio da se za njihov gubitak optuži Rusija, kako niko više ne bi mogao ni da pomisli na prijateljske i bratske odnose sa Moskvom.

Na kraju, Ukrajina je dobila šta je htela za realizaciju rusofobskog i nacionalističkog projekta: ona je uspela da dobije i odvajanje dve teritorije koje nije uspela da ukrajinizuje i povlačenje granice u Donbasu koja je krajnje nepovoljna za stanovnike oblasti i koja ne dozvoljava regionu da se razvija, dodaje politikolog u intervjuu za portal Ukrajina.ru..

„Ukrajina je još u neformalnom ratu sa Rusijom. Trenutno se u Ukrajini ne može otvoreno govoriti da ne postoji nikakav hibridni rat protiv Rusije. Ako tako govoriš, ti ispadaš iz političkog konteksta. To je pogodna situacija za Ukrajinu i za ukrajinstvo, kao politički projekat“, konstatovao je Nemenski.

Ako pogledate na Ukrajinu, ne kao na tradicionalnu državu, već kao na poseban nacionalno-politički projekat, on je 2014. godine bio vrlo koristan. Desile su se stvari koji su im bili u političkim interesima, zaključio je sagovornik portala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala