Na licu mesta: Javne kuće u doba korone - šta se sve sme, a šta ne sme u "crvenoj sobi" /video/

CC0 / / Javna kuća
Javna kuća - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Kako rade javne kuće u doba virusa korona i poštuju li se sanitarno-epidemiološke norme, istražuje dopisnik Sputnjika u javnim kućama Soluna.

Merenje temperature klijentima

Virus korona je promenio samu filozofiju pružanja usluga. Kako bi sačuvali klijente u javnim kućama su uvedena ne samo sanitarno-epidemiološka pravila, nego je i regulisano na koji način će biti ostvaren kontakt prilikom pružanja usluga, što bi u teoriji pomoglo da se korona virus ne širi.

Dopisnik Sputnjika je posetio javne kuće u ulici u severnom delu Soluna, koje su podeljene na dve kategorije „zlatne“ i „srebrne“. U „zlatnim“ su prostorije „visokog nivoa“ i cene se kreću od 40 evra, dok su u „srebrnim“ prostorije niže kategorija i usluge su jeftinije.

„Ako posetilac ima povišenu temperaturu, on ne može da uđe. Temperatura se meri na ulazu u bordel“, pojasnila je N. osoba, koja reklamira javne kuće na nekoliko jezika na internetu.

„Klijent mora da ostavi svoje ime i broj mobilnog telefona, koje beležimo kako bismo mogli da ih informišemo u slučaju zaraze“, objašnjava N. osoba.

Antiseptici, obavezno tuširanje i jednokratna posteljina

Američki nosač aviona Abraham Linkoln. - Sputnik Srbija
Skandal u američkoj bazi stigao do Pentagona: Vojnici organizovali bordele, trgovali ljudima...

U „zlatnim“ javnim kućama preovladava crveno osvetljenje. U čekaonici se nalazi pult za prijem, veliki broj garnitura za sedenje i jedna fotelja za masažu. U svim sobama ima tuš, a u ponekim i đakuzi.

Osoba P., administratorka „zlatnog“ bordela, objašnjava nova pravila rada koja su nastala usled virusa korona.

Koristimo jednokratnu posteljinu i u svim prostorijama ima antiseptika. Klijent mora da nosi masku prilikom ulaska i dok je u čekaonici. Posle polnog odnosa mora da se tušira, a mi moramo da obezbedimo sterilne peškire“, kaže ona.

Država je uvela nova pravila kojima se štite radnici u javnim kućama: ni klijent ni radnica u javnog kući nisu u obavezi da nose maske u sobi, ali mogu da koriste samo dve poze u kojima nisu okrenuti licem jedno ka drugom. 

„Posle svakog klijenta prostorija se provetrava i dezinfikuje“, podvukao je N. i napomenuo da svaka devojka ima svoju medicinsku svesku i na svakih 15 dana odlazi u bolnicu na pregled.

„Sve devojke imaju test na virus korona“

Sve javne kuće u Grčkoj bile su zatvorene tokom karantina i ponovo su otvorene 15. juna. Prema rečima N. osobe „sve devojke imaju test na virus korona“. Radnice u javnim kućama, koje je posetio Sputnjik, nisu dobile nikakve nadoknade od države tokom karantina. U isto vreme svi radnici na prijemu klijenata imaju ugovore o radu i dobili su novac od države. Prema rečima osobe N., novac koji su dobijali su davali „devojkama, kako bi imale da se prehrane“.

Pad prometa za 50 procenata

Obim prometa se smanjio za 50 procenata zbog virusa korona. Zaposleni u seks industriji smatraju, da sa novim sanitarno-epidemiološkim merama mogu da obezbede kvalitetnu uslugu. Zaposleni u javnim kućama osuđuju žene koje rade na ulici: „U periodu karantina one su izlazile na ulicu danju, sada ponovo izlaze noću. Pritom, one nemaju nikakvu zaštitu“, naglašava osoba N.

U čekaonici javne kuće se čuje tiha muzika. Muškarac čeka da ga devojka odvede u sobu. Dve devojke se već nalaze u sobama sa klijentima. Administratorka je organizovala da soba bude čista, provetrena i da antiseptici i maske budu na svom mestu.  

Svakodnevni život javne kuće se baš promenio ...

Pročitajte još: 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala