Lukašenko o jednom od lidera opozicije: Pre me je „na kolenima“ molio da ga zaposlim

Pratite nasTelegram
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da ga je član predsedništva opozicionog Koordinacionog saveta Belorusije Pavel Latuško pre „na kolenima“ molio da ga zaposli u vladi.

Lukašenko je rekao da je bivši ministar kulture i diplomata Latuško „prešao crvenu liniju“ kada je postao opozicionar, i da će „odgovarati po zakonu“.

Beloruski lider je istakao da je pomogao Latušku da zauzme visoke pozicije.

„Na kolenima je klečao, drhtao:'Pošaljite me u vladu'. Postao je ministar kulture. Posle toga – 'Želim da budem ambasador', 'Gde?', 'U Francuskoj'. Dobro, idi u Francusku. Trudio sam se da se ponašam očinski. Kad se otuda vratio, ponovo je tražio da bude u vladi, ali nije bilo takvog mesta. 'Mogu li ići da radim negde tamo?'. 'Gde?. ' U pozorištu'. Idi radi. Onda mu se učinilo da je vlast poklekla, a možda ponegde i pala, ali ne zato što se konačno probudio ili mu je mama otvorila oči. Ne, on je i bio takav, video je da je, verovatno, s ovom vlasti gotovo, treba bežati drugoj, pa je i pobegao“, rekao je Lukašenko, govoreći o Latušku, objavila je televizija ONT.

Ranije je Latuško izjavio da podržava demonstrante u zemlji i osudio je nasilje policije. Nakon toga je dobio otkaz iz Nacionalnog akademskog pozorišta „Janka Kupala“ na čijem je čelu bio u poslednje vreme. Nakon toga je 50 zaposlenih u pozorištu dalo otkaze. Latuško se pridružio opoziciji i Koordinacionom savetu koji je formiran u svrhu prenosa vlasti u Belorusiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala