Demokratski front: Podržaćemo svaku vladu bez DPS-a

© Foto : Demokratski front Lideri Demokratskog fronta
Lideri Demokratskog fronta  - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegram
Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević saopštio je da će Demokratski front podržati svaku Vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista (DPS), poručivši da ova vlada ima karakter tranzicione i da joj je prvi zadatak demontaža totalitarnog režima.

On je na konferenciji za medije kazao da se nada da će se sa ostatkom opozicije dogovoriti o tipu Vlade. Istakao je da narod traži pravdu nakon godina pljačke.

„Važno je da Vlada bude reformska, patriotska i da ima širu podršku ne samo domaće, nego i međunarodne zajednice“, rekao je on.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević pozvao je manjinske narode da formiraju postizbornu koaliciju, da odrede prioritete i zamrznu pitanja o kojima se ne slažu.

„Manjinama nije mesto u gubitničkom savezu Mila Đukanovića“, rekao je Knežević.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je da ga raduje da DPS nema 40 mandata, nakon što je SDP saopštio da Milo Đukanović ne može da računa na njihova dva mandata.

„Vladavina prava biće podjednaka za sve u Crnoj Gori. Nikada se više neće desiti ono što kroz šta smo mi prošli“, rekao je Mandić, navodeći da smenjivost vlasti mora da bude normalan process, uz poruku da u Vladi treba da budu najbolji, nezavisno od toga jesu li u strankama ili nisu.

„Želimo da gradimo demokratiju. Ona se može graditi samo dogovorom“, kazao je Mandić. Istakao je da se vlast održavala nasiljem i podmićivanjem.

„Znamo da su kupovali i cele partije...“, rekao je on.

Mandić je kazao i da ne treba iz dosadašnje većine da se plaše da će im nova vlast podmetati, „da će naći potkupljivog policajca da im napada porodicu“.

Odgovarajući na pitanja novinara, Medojević je kazao da će nova Vlada definisati stav o priznanju Kosova, a da je on u medijima iznio stav DF-a: „To je pitanje o kome moramo imati kompromise“.

Istakao je da se danas nije sastao sa Zdravkom Krivokapićem zbog njegovih obaveza.

Odgovarajući na pitanje oko ekspertske Vlade, Andrija Mandić je rekao da ko god uđe u Vladu, on nije ekspert nego političar jer Vlada vodi unutrašnju i spoljašnju politiku.

„Bez Demokratskog fronta nema nijedne Vlade u Crnoj Gori“, poručio je.

Odgovarajući na pitanja medija, Medojević je rekao da ne treba diskriminisati ljude koji su po 30 godina u politici.

„Biću ličan. Ne znam nikoga ko bolje od mene poznaje demokratsku tranziciju“, rekao je Medojević, poručivši da mora doći do dogovora političara i eksperata.

Istakao je da 41 poslanik nije dovoljan za mandat ove Vlade: „Ukoliko dođe do bilo kod dogovora, Demokratski front će podržati, samo ako nema DPS-a. DPS mora biti lustrirana“.

Mandić je kazao da će podržati i ekspertsku Vladu.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala