Abazović: Nova vlada Crne Gore da bude posvećena saradnji s Kinom

© FB/Dritan AbazovicDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Crna Gora treba da baštini najbolje odnose sa svim državama sveta, naročito sa velikim silama, kakva je Kina, izjavio je potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović.

„Nova vlada treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle, moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obeju država. Nadam se da će Kina kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom“, rekao je Abazović za Kinesku medijsku grupu.

On je prokomentarisao i očekivanja od mehanizma za saradnju „17+1".

„Svi mehanizmi koji govore o mobilnosti privrede i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u podizanje ukupnog BDP-a Crne Gore za mene lično su prihvatljivi. Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali sve ono što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu, svakako zaslužuju pažnju“, rekao je Abazović.

On je ocenio da će godina 2021. biti veoma teška za crnogorsku ekonomiju, jer postoji velika neizvesnost šta će biti sa turističkom sezonom, a tu su i velike posledice koje je ova godina ostavila po privredu Crne Gore, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala