Krivokapić imenovao glavnog pregovarača Crne Gore sa EU

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nova Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem održala je danas prvu sjednicu. Za generalni sekretara Vlade Crne Gore izabran je Božo Milonjić, dok će šefica kabineta predsjednika Vlade biti Ivana Malović.

Zorka Kordić nova je glavna pregovaračica sa Evropskom unijom (EU) koja je od 2017. godine obavljala funkciju generalnog direktora za koordinaciju strategija u Ministarstvu evropskih poslova.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da je sa bivšim premijerom Duškom Markovićem jutros imao prijatan i dobar razgovor tokom koga su razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade.

"Očekivao sam, na osnovu onoga što znam baveći se organizacijom, da će to biti jedan drugačiji način primopredaje dužnosti, koji je i više formalnog karaktera. Međutim, imali smo jedan prijatan i dobar razgovor na kome smo razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade", rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade.

Što prije zakon o Vladi

On je istakao da su bitne informacije koje su razmijenili odnose na nastavak investicionih projekata.

"Da bismo bili u skladu najvećim standardima u ovoj oblasti, moramo što prije donijeti Zakon o Vladi u kome će se jasno precizirati tranzicioni period i ono što je uvijek neophodno da formalni čin prestanka jedne Vlade, a nastavka druge Vlade, bude dat sa svim značajnim podacima koji predstavljaju osnov rada naše države", rekao je premijer.

Krivokapić je pojasnio da se to radi prilikom predaje i u mnogo manjim nivoima organizacije, pa to moraju uzeti kao najbolju praksu koja se mora primijeniti za buduće aktivnosti.

On je kazao da su tačke dnevnog reda prve sjednice Vlade bile vezane za imenovanja, a nastavak sjednice će biti održan u popodnevnim časovima.

"Razlog leži u činjenici što želimo da se izvrši primopredaja po određenim ministarstvima, u skladu sa resorima koje pokrivaju naši ministri”, rekao je Krivokapić.

Garantujemo plate i penzije

On je poručio da kao nova Vlada građanima garantujemo plate i penzije, a to ne dajemo mi, nego je to nešto što su građani zaslužili.
Istakao je da se nada da će ovaj početak biti zapamćen u istoriji Crne Gore kao početak preobražaja države, u svakom pogledu, najvažnije u borbi protiv virusa korona i boljitka u ekonomiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala