Šta se desilo sa ženom koja se nakon Fajzerove vakcine nekontrolisano tresla i jedva hodala /video/

Pratite nasTelegramOdyssey
Nakon što se video snimak stanja jedne žene, koja je hospitalizovana nakon što je primila vakcinu protiv virusa korone kompanije Fajzer, počeo masovno da se deli društvenim mrežama, njen sin je za RT izjavio da iako nije bio antivakser, ozbiljno sumnja u bezbednost vakcina.

Brant Griner je prošle nedelje uputio apel na Fejsbuku, nakon što je njegova majka počela da se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima nekoliko dana nakon što je primila vakcinu.

Griner je objavio video snimak na kom se vidi kako se njegova majka nekontrolisano trese dok pokušava da hoda, pridržavajući se za zidove i vrata da ne padne.

„Mami je danas još gore i još uvek nemam odgovore od lekara šta da uradimo da se njeno zdravstveno stanje poboljša. Molite se za nju, moliv vas. Ne mogu da podnesem kada je vidim u ovakvom stanju. Plače mi se jer znam da ne mogu da joj pomognem. Molim vas, nemojte da se vakcinišete protiv kovida 19“, napisao je on.

Snimak praćem porukom podeljen je skoro 160.000 puta i prikupio je više od 35.000 komentara.

Neki od komentara su dovodili u pitanje istinitost Grinerove priče, ali on je u razgovoru za RT rekao da ništa što se dogodilo njegovoj majci nije izmišljeno.

Naglasio je da je bila nestrpljiva da primi vakcinu jer je želela da učini sve što je mogla da smanji šansu da prenese virus svojim starim roditeljima.

Griner je odbio da otkrije u kojoj je bolnici njegova majka primila vakcinu, objašnjavajući da nije želeo da ta ustanova postane meta kampanje uznemiravanja.

„Nisam ni u kom smisli antivakser. Nije ni moja mama bila - ona ​​je bila za primanje vakcine pre nego što se ovo dogodilo“, rekao je.

Griner je svoju majku opisao kao veoma zdravu 45-godišnjakinju koja nikada ranije nije patila od bilo kakve ozbiljne bolesti. Prema rečima mladića iz Luizijane, ona se probudila s glavoboljom dan nakon što je primila vakcinu. Nekoliko dana kasnije, počela je da pati od napada trzaja na levoj nozi. Četvrtog dana nije imala kontrolu nad nogama i prebačena je u službu za hitne slučajeve.

Bolnica je utvrdila da je imala neurološku reakciju, rekao je on, dodajući da lekari veruju da su zdravstveno stanje uzrokovali „metali u vakcini“. 

Vakcinacija Fajzerovom vakcinom u Izraelu - Sputnik Srbija
Paraliza lica posle „Fajzerove“ vakcine: Prijavljeni slučajevi u Izraelu

Iako su glavobolje svakodnevna pojava, grčevi su bili sporadični, objasnio je Griner. Nedelja je bio prvi dan kada nije imala glavobolju, a činilo se i da su joj nekontrolisani pokreti nogu manje izraženi, naveo je.

Ona je otpuštena iz bolnice, ide na ispitivanja i njeni lekari se nadaju da će se potpuno oporaviti, pod uslovom da nema trajno oštećenja mozga.

Iako su neki smatrali da širi dezinformacije, Griner naglašava da u početku nije imao ništa protiv vakcine.

„Želeo sam da bude dobro. Moja mama je želela da bude dobro. To je razlog zašto ga je primila vakcinu. Svi žele imunitet. Svi su spremni da korona ode“, rekao je.

Sada, međutim, izgleda da je manje siguran u to da primi vakcinu.

„Ako će to izazvati reakcije poput onih koje je moja mama imala, nije vredno“, istakao je on.

Otkako je objavio video svoje majke, Griner kaže da je dobio poruke stotine ljudi koji dele svoje priče o vakcinama koje pokreću ozbiljne medicinske posledice. Jedna žena koja ga je kontaktirala rekla je da je imala kontinuirane zdravstvene probleme nakon što je primila Moderninu vakcinu.

U naknadnom video snimku koji je Griner objavio u subotu, njegova majka je objasnila da se odlučila za vakcinu kako bi zaštitila svoje roditelje i da do sada snimci skenera i testovi krvi nisu otkrili nijedno stanje koje bi moglo da izazove neželjena reakcija.

„Pre nego što uzmete ovu vakcinu, razmislite. Definitivno mi je promenilo život“, rekla je.

Fajzer je u izjavi za RT rekao da je istraživao slučaj, ali da do sada nije mogao da ga potvrdi.

„Neuromuskularni poremećaji do danas nisu identifikovani kao neželjeni efekat“, rekao je predstavnik farmaceutske kompanije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala