Uspešno ste se registrovali!
Molimo vas, ulogujte se putem linka koji vam je poslat na

Tri vrste sijalica povučene sa tržišta zbog rizika od strujnog udara i požara

Stop - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Još tri proizvoda povučena su sa našeg tržišta, a reč je o ukrasnim sijalicama koje mogu izazvati strujne udare ili požare.

Povučen je proizvod „MULTI FUNCTION RICE LIGHT 300“ sa kontrolerom sa osam funkcija i 300 sijaličnih mesta , boja svetlosti žuta, provodnici sive boje. Proizvod je upakovan u kutiju od kartona, pretežno plave boje.

Kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO, razlog povlačenja je to što proizvod nije označen u skladu sa harmonizovanim standardima, ne prati ga uputstvo za upotrebu sa bezbednosnim informacijama na srpskom jeziku u skladu sa pravilnicima, što dalje može imati za posledicu pogrešno korišćenje proizvoda.

„Usled nepravilnog korišćenja proizvoda korisnik može pretrpeti strujni udar ili prilikom nepravilne upotrebe proizvoda može doći do pregrevanja i na taj način do izazivanja požara“, navodi se.

Prinudne mere koje su izrečene podrazumevaju zabranu isporuke na tržište i povlačenje proizvoda iz prometa, a određuje se i mera opozivanja i uništenja proizvoda.

Sledeći proizvod koji je povučen je „DIGITAL LIGHT SERIES LED LX-04“ – svetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svetlosti bela, provodnici sive boje.

„Proizvod nema potrebne oznake, bezbednosne informacije i uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku što za posledicu može imati pogrešno korišćenje proizvoda. Poklopac kontrolera (drajvera) se odvaja bez upotrebe alata, pa delovi pod naponom lako mogu postati dostupni, zbog čega korisnik proizvoda može pretrpeti električni udar. Takođe postoji mogućnost da se proizvod pregreje što može izazvati požar“, navodi se na pomenutom sajtu Ministarstva trgovine.

Prinudne mere koje su izrečene podrazumevaju zabranu isporuke na tržište, a određuje se i mera opozivanja i uništenja proizvoda.

Treći proizvod koji je povučen jeste „MULTI FUNCTION LED LIGHT HMH“ – svetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svetlosti bela, provodnici crne boje.

Razlozi za povlačenje isti su kao kod prethodnog proizvoda, kao i prinudne mere koje su izrečene.

Zemlja porekla sva tri proizvoda je Kina. Distributeri za prva dva se nalaze u Doljevcu i Pančevu, a za treći u Nišu, prenosi B 92.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala