Aplikacija Telegram dobija na snazi: Stigao „čet“ uživo sa neograničenim brojem slušalaca

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u foto-galerijuMesindžer Telegram
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Mesindžer „Telegram“ od danas dobija novu funkciju – na kanalima se mogu praviti glasovni četovi, a broj slušalaca je neograničen.
Zahvaljujući novoj opciji, glasovni četovi sada se mogu sačuvati i u obliku podkasta, spisak učesnika u diskusiji sada sadrži i njihove biografije, slušaoci se mogu javiti, odnosno „podići ruku“ kako bi učestvovali u diskusiji, a govornici se mogu priključiti četu u ime svojih kanala.

Od decembra 2020. godine glasovni četovi na Telegramu bili su dostupni samo u grupama.

Glasovni četovi bez ograničenja

Glasovni četovi na kanalima i u javnim grupama nemaju ograničenja broja učesnika. Razgovore uživo istovremeno mogu slušati milioni ljudi, a zahvaljujući tome svaki Telegram nalog sada može postati punopravna radio-stanica.

Da biste napravili glasovni čet, potrebno je ući na profil bilo kog kanala ili grupe čiji ste administrator, kliknite na (⋮) ili (⋯) i izaberite opciju „Započnite glasovni čet“.

Snimanje razgovora uživo

Da biste podelili glasovni čet sa pratiocima koji su propustili razgovor uživo, administratori mogu uključiti opciju „Snimanje četa“.

Nakon prekida snimanja, audio snimak će se nalaziti u vašem četu „Omiljeno“.

Učesnici mogu prepoznati da se čet snima po crvenoj tački pored njegovog naziva.

„Podizanje ruke“

Ukoliko slušaocu nije dozvoljeno da učestvuje u diskusiji kao govornik, može „podići ruku“ i zatražiti od administratora četa da mu daju reč.

Vocap vs Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
„Vocap“ ili „Telegram“ – „bitka“ dva mesindžera /infografika/

Da bi administratorima bilo lakše da odluče kome da daju reč, spisak učesnika sadrži i informacije iz odeljka „O sebi“. Tamo možete navesti svoje profesionalne veštine, interesovanja ili čak deo pitanja za govornike.

Linkovi za govornike i slušaoce

Administratori javnih grupa i kanala sada mogu praviti pozivne linkove preko kojih se odmah otvara glasovni čet. Mogu se praviti posebni linkovi za govornike i slušaoce – pozvani govornici neće morati da čekaju dok im ne dozvole da uključe mikrofon, a poseban link za slušaoce može se objaviti u zajednicama sa zainteresovanom publikom.

Kako bi novi učesnici videli koja je tema razgovora, možete dodeliti ime glasovnom četu.

Učešće preko kanala

Glasovnom četu na kanalu možete se priključiti ne samo u svoje ime, nego i u ime jednog od svojih kanala – na taj način javne ličnosti mogu izbeći neželjenu pažnju.

Na primer, predsednik Brazila i premijer Singapura mogli bi učestvovati u diskusiji na kanalu (osnivača Telegrama) Pavela Durova i odgovarati na pitanja korisnika bez rizika da dobiju previše poruka na ličnim nalozima.

Drugi noviteti

Ukoliko ste slučajno izabrali pogrešan čet za prosleđivanje poruke, kliknite na X pre slanja – tako možete otkazati prosleđivanje, ali i odabrati drugi čet.

Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Prednost Telegrama: Garantovana privatnost i sloboda govora

Duge glasovne poruke sada se mogu pustiti sa mesta gde ste stali sa slušanjem – kao što je već slučaj sa dugačkim video-snimcima i audio-fajlovima.

Korisnici „Androida“ dobijaju jednu mogućnost više – sada mogu izabrati izabrati radnju prilikom prevlačenja nalevo na listi ćaskanja – mogu zakačiti čet, označiti ga kao pročitano, arhivirati, isključiti obaveštenja ili ga obrisati.

Pozivamo vas da pratite naš kanal na Telegramu gde možete pronaći najnovije vesti i ažuriranja koja će do vas stići brže nego ikada. Pridružite se klikom ovde ili pretražite u aplikaciji Sputnik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala