Uspešno ste se registrovali!
Molimo vas, ulogujte se putem linka koji vam je poslat na

Šta sve može srpska vojna elita: Vojna policija sprema se za Međunarodne vojne igre /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićJedna od prepreka, koju učesnici takmičenja „Čuvar reda“ moraju savladati.
Jedna od prepreka, koju učesnici takmičenja  „Čuvar reda“ moraju savladati. - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Takmičenje jedinica vojne policije Vojske Srbije „Čuvar reda“ završeno je u Kraljevu proglašenjem pobednika. Reč je o kvalifikacionom nadmetanju za izbor ekipe koja će predstavljati našu državu i Vojsku na takvom takmičenju u okviru Međunarodnih vojnih igara, koje će, prvi put ove godine, krajem avgusta i početkom septembra biti organizovano u Srbiji.
U konkurenciji dvanaest timova iz svih sastava vojne policije najbolja je bila ekipa Ekipa broj 1 Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, drugo mesto zauzela je Ekipa broj 1 Trećeg bataljona vojne policije, dok je treće mesto pripalo Ekipi Voda vojne policije Komande za obuku.
© Sputnik / Lola ĐorđevićJedna od poslednjih prepreka, nošenje gume čija težina prelazi 100 kg, koju učesnici moraju savladati pre samog ulaska u cilj
Jedna od poslednjih prepreka, nošenje gume čija težina prelazi 100 kg, koju učesnici moraju savladati pre samog ulaska u cilj - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Jedna od poslednjih prepreka, nošenje gume čija težina prelazi 100 kg, koju učesnici moraju savladati pre samog ulaska u cilj
Zamenik načelnika Generalštaba i predsednik Organizacionog odbora za takmičenje „Čuvar reda“ general-potpukovnik Petar Cvetković, čestitajući svim učesnicima, a naročito pobednicima, istakao je da su pripadnici vojne policije na nacionalnom takmičenju pokazali izuzetan nivo obučenosti i fizičke pripremljenosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
© Sputnik / Lola ĐorđevićTakmičenje vojne policije „Čuvar reda“
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“
„Vojna policija je oduvek važila za jedan od elitnih sastava Vojske Srbije. Rezultati takmičenja su to i potvrdili. Sve što smo do sada uradili u okviru priprema za domaćinstvo međunarodnog takmičenja je ulaganje u budućnost. Želimo da ovo takmičenje postane tradicija i da doprinese podizanju nivoa sposobnosti naših vojnih policajaca, koji su, bez ikakve sumnje, u rangu sa kolegama iz najboljih armija sveta“, izjavio je general Cvetković.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPripadnik Odreda vojne policije „Kobre“ na takmičenju „Čuvar reda“
Pripadnik Odreda vojne policije „Kobre“  na takmičenju „Čuvar reda“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pripadnik Odreda vojne policije „Kobre“ na takmičenju „Čuvar reda“
On je od ekipe koja bude izabrana da predstavlja Srbiju na Međunarodnim vojnim igrama zatražio najviši nivo posvećenosti tokom priprema.
© Sputnik / Lola ĐorđevićTakmičenje vojne policije „Čuvar reda“
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“
Vojnici prolaze veoma zahtevnu stazu
 „Najviše državno rukovodstvo i načelnik Generalštaba od vas očekuju da sa ponosom nosite zastavu naše zemlje i da na Međunarodnim vojnim igrama budete naši dostojni predstavnici. Uveren sam da ćete u tome uspeti“, poručio je zamenik načelnika Generalštaba.
© Sputnik / Lola ĐorđevićTakmičenje vojne policije „Čuvar reda“
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“
Od najboljih na ovom takmičenju biće sastavljena reprezentacija za Međunarodne vojne igre
Potpukovnik Dejan Milikić, član Organizacionog odbora, objasnio je da je takmičenje „Čuvar reda“ provedeno kroz četiri faze, prema propozicijama Međunarodnih vojnih igara. Prve dve faze „Situaciono gađanje“ i „Gađanje patrole vojne policije“ realizovane su na Vojnom kompleksu „Žiča“, dok su preostale dve „Staza vojnog policajca“ i „Trka heroja“ održane na Vojnom kompleksu „Beranovac“. Reč je o sveobuhvatnom testu obučenosti, veštine, koncentracije i fizičke pripremljenosti čija je poslednja faza najzahtevnija.
© Sputnik / Lola ĐorđevićSavladavanje prepreka na takmičenju vojne policije „Čuvar reda“
Savladavanje prepreka na takmičenju vojne policije „Čuvar reda“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Savladavanje prepreka na takmičenju vojne policije „Čuvar reda“
„Trka heroja“ je trka na stazi dužine 12 kilometara sa ukupno 30 prepreka u prostoru. Vrlo zahtevna disciplina koja od ekipa traži izuzetnu fizičku pripremljenost, veštinu i nadasve volju da se izdrži do kraja“, objašnjava potpukovnik Milikić.
© Sputnik / Lola ĐorđevićEkipa bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ na startu
Ekipa bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ na startu  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ekipa bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ na startu
Na osnovu rezultata takmičenja na nacionalnom nivou biće sastavljen širi spisak naše reprezentacije koji će se tokom priprema svesti na šest imena onih koji će Vojsku Srbije i našu vojnu policiju predstavljati na takmičenju Međunarodnih vojnih igara „Čuvar reda“ od 29. avgusta do 5. septembra u Kraljevu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala