Krivokapić: Pojava, vladavina i rezultati Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Istorija i politička teorija, dokazaće da su pojava, vladavina i rezultati Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore i najveća mrlja na njenom svijetlom licu, poručio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.
 
"Apsolutna je neistina da se Vlada koju predvodim bavi političkim revanšizmom, ali smo i te kako odlučni u tome da, pred oslobođenim i nezavisnim pravosuđem, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogriješio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav naše države. Ukoliko je predsjedniku Đukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savjest čista – ne bi trebalo da budu toliko nervozni. Ipak, moram da istaknem da ne tvrdi samo ova Vlada da je u vrijeme vladavine DPS-a nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, te da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to u više navrata rečeno i od strane mnogih Međunarodnih faktora, i gotovo da više nema izveštaja koji o bivšem režimu i njegovim političkim i zakonskim djelima ima ijednu lijepu riječ", saopštio je Krivokapić.
"Istorija i politička teorija, dokazaće da su pojava, vladavina i rezultati Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore i najveća mrlja na njenom svijetlom licu.", ističe Krivokapić.
"Sa gospodinom koji pokriva funkciju predsjednika države, Crna Gora nema zasluženu budućnost, sa njim i njegovom kameleonskom ideologijom građani nemaju život dostojan čovjeka, i sa njim prva demokratska Vlada i vlast ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti jer je odbio da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo, uprkos tome što je Venecijanska komisija prihvatila takav zakon i uprkos porukama Brisela da je to zakon koji treba da isporuči rezultate u oblasti vladavine prava. Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi", saopštio je Krivokapić i dodao da su država svi njeni građani, bez obzira na njihove razlike po ma kom osnovu.
"Iako su gospodin koji pokriva funkciju predsjednika Crne Gore i njegovi stranački saborci Crnu Goru i njene građane podijelili po svim šavovima, vrijeđali kako su i kad stizali. Dok su im sve to vrijeme usta bila puna multietičnosti, građanske države, i jednakosti pred ustavom, gazili su upravo najviši pravni akt. Kada budemo izmjerili njihove bankovne račune i njihova imovna stanja, tada će građani Crne Gore znati koliko je težio njihov lažni patriotizam", saopštio je Krivokapić i dodao:
"Iako se na referendumu 2006. godine odlučivalo o tome da li da Crna Gora nastavi život kao samostalna država ili u zajednici sa Srbijom, a ne nikako o tome treba li Crna Gora da postoji ili ne, Đukanović i njegovo društvo, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vrijeđaju i stavljaju u red građana nižeg reda. Današnjom izjavom, predsjednik Đukanović je po ko zna koji put od 2006. nacrtao metu i stavio žutu traku onim građanima koji su na referendumu glasali da država Crna Gora život nastavi u zajednici sa Srbijom, a njih je, podsjećam ga, skoro polovina države."
“Ovo je neka nova Crna Gora, na koju ćete se morati naučiti, u protivnom, imaćete ozbiljne probleme…”
“Nemojte nam se zalijetati, više nas je na ovoj strani…”
“Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume…”
„Neće me srušiti niko! Ja sam se triput povlačio, svojom voljom, nakon pobjeda i ne mislim da iko može da me sruši od političke konkurencije…”
Sjećate li se ovih prijetnji, poštovani građani, izrečenih vama od onoga koji bi trebalo da vas štiti", pita Krivokapić.
"Možete li danas reći nešto ovako gospodine Milo Đukanoviću, koji nesrećnim političkim okolnostima zauzimate mjesto predsjednika države nekome drugome ko bi znao kako da bude na ponos građanima Crne Gore, koji su već dali demokratski sud i rekli šta misle o vladavini Vaše partije", zaključuje Krivokapić u saopštenju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala