Crnogorska policija se oglasila: Na Cetinju nije bilo fizičkog napada

CC0 / pixabay / Manastir u Cetinju.
Manastir u Cetinju. - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Uprava Policije Crne Gore saopštila je da danas na Cetinju nije bilo fizičkog napada na sveštena lica, o čemu su pojedini mediji izveštavali.
Neki crnogorski mediji su ranije javili da je tokom dana napadnut rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović, koji je bio sa sinom, i da ga je napao aktivista DPS-a Božina Čavor. Drugi su, opet, preneli da je došlo do verbalnog nasrtaja Čavora na svešteno lice Mitropolije crnogorsko-primorske, Nikolu Popovića, a da su teži incident sprečili rektor Perović i njegov sin.
"Radi tačnog i objektivnog informisanja javnosti kao i povodom pojedinih medijskih navoda u kojima su se pominjali građani Cetinja, ali i sveštena lica, obaveštavamo javnost da nije bilo fizičkog napada u pomenutom događaju", navodi se u saopštenju Uprave Policije.
Kako se dodaje, pojedini učesnici događaja, uključujući i sveštenika Gojka Perovića koji je pominjan u medijskim navodima, kao i policija koja je izašla na lice mesta, su preventivno delovali da ne bi došlo do ugrožavanja lične sigurnosti.
Nakon prikupljenih obaveštenja nadležno tužilaštvo će izvršiti pravnu kvalifikaciju ovog događaja, napominje Uprava Policije.
"Policija ovom prilikom ukazuje na značaj čuvanja međuljudskih i građanskih odnosa, ali i potrebu tačnog i objektivnog informisanja javnosti, uz napomenu da će u skladu sa zakonom i dalje uspešno delovati, prvenstveno preventivno, odnosno da će efikasno obavljati poslove u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana i održavanja javnog reda i mira", dodaje se u saopštenju.
Uprava Policije Crne Gore je, takođe, zahvalila pojedinim učesnicima ovog događaja, odnosno građanima Cetinja, uključujući i sveštena lica, na, kako se ističe, iskazanoj toleranciji i pomoći u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti, stabilnog javnog reda i mira i skladnih građanskih odnosa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala