Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rio Tinto se oglasio: Pomeren rok – najranije 2027. godine

Detalj iz spota Rio Tinta - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nasTelegram
Kompanija Rio Tinto je saopštila da je usled kašnjenja u ishodovanju odobrenja za eksploataciono polje revidirala dinamiku realizacije Projekta “Jadar“.
Na osnovu trenutnih procena i pod uslovom da se ishoduju sva relevantna odobrenja i dozvole, očekuje se da prva komercijalna proizvodnja bude najranije 2027. godine, navodi se u saopštenju i podseća da je prethodni planirani rok bio 2026. godina.
Iz Rio Tinta dodaju da kompanija ostaje posvećena razvoju Projekta “Jadar” i prepoznaje da u daljem napredovanju projekta mora da sluša i poštuje stavove svih zainteresovanih strana.
Rio Tinto napominje da će iskoristiti dodatno vreme da nastavi angažovanje sa zajednicom i razjasni sva pitanja u vezi sa potencijalnim uticajem projekta na životnu sredinu.
Dobijanje odobrenja o eksplatacionom polju je, navodi kompanija, neophodan uslov da Rio Tinto formalno podnese Vladi Srbije Studije procene uticaja na životnu sredinu, koje će uključivati javne konsultacije.
Studije procene uticaja na životnu sredinu ključne su u proceni i definisanju mera za ublažavanje potencijalnih uticaja na životnu sredinu. Izrada Studije izvodljivosti se nastavlja, a završetak se revidira na osnovu ponovo procenjene dinamike realizacije projekta.
Rio Tinto je posvećen poštovanju najviših ekoloških standarda i razvoju Projekta “Jadar“ na održiv način, u skladu sa najboljim međunarodnim praksama i svim važećim zakonima i propisima Republike Srbije i Evropske unije, piše u saopštenju koje je preneo Tanjug.
Rio Tinto - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
EKONOMIJA
Vučić: Pretpostavljam da će Vlada da raskine sve ugovore sa „Rio Tintom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala